Direcţia Control Intern din cadrul IGPR nu a deschis o anchetă în urma scandalului izbucnit după ce trei persoane au refuzat termoscanarea la intrarea într-un supermarket din Capitală, incident care pare să fi pus pe jar toată România. La ora actuală sunt zeci de dezbateri deschise pe acest subiect. 

S-au făcut verificări dacă a fost respectată procedura, după ce șase agenţi de poliţie au intervenit pentru a aplana conflictul dintre cele trei persoane care au refuzat să le fie luată temperatura şi paznicii supermarketului, întâmplare care ulterior s-a constata ca a fost de fapt o regie pusă în aplicare de oameni care voiau doar să atragă atenția. Lucru pe care l-au și reușit, firește.

În urma incidentului, cele trei persoane au fost amendate pentru că au refuzat să se legitimeze, dar şi pentru că au împiedicat intervenţia poliţiştilor. În România legea este foarte blândă, totuși, în aceste cazuri. În cele mai democratice țări din lume dacă opui rezistență sau zadarnicesti în vreun fel o acțiune a poliției, în secunda 2 ești la pământ și noaptea o vei petrece cu siguranță în arestul poliției, așteptând procesul de a doua zi…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.