Mai multe bancuri cu polițiști au fost transpuse joi seară în viața reală, într-o intervenție a polițiștilor locali din Galați.

Un individ pus pe scandal a fost filmat în timp ce îl lovește peste mâini în repetate rânduri pe un agent, potrivit informațiilor furnizate de Stirileprotv.ro. 

Apoi râde de polițiști, îi ironizează și fuge. Nici colegii care au venit în sprijinul agenților nu s-au descurcat mai bine. Comandantul Poliției Locale din Galați spune însă că oamenii lui au acționat prudent, special ca situația să nu escaladeze.

″Și dacă fug, acuma ce faci? Ce faci? Fii atent aici: pam, pam, pam și-am plecat!”.

Așa a fugit din fața agenților de poliție locală bărbatul pe care încercau să îl legitimeze. Scena care i-a făcut pe toți trecătorii să râdă a avut însă un preambul mai puțin amuzant. Individul a făcut scandal și l-a lovit în repetate rânduri pe agentul care încerca să îl țină la distanță.

”Pe ce bază pui tu mâna pe mine? Ia mâna de pe mine! Ia mâna de pe mine că îți BIIIP un pumn de te ia dracu! Voi pe ce bază mă opriți? Vă rog frumos să vă opriți. Ce fel a ajuns poliția noastră!”.

În sprijinul celor doi agenți au venit mai mulți colegi, fără prea mult entuziasm. Îi vedem pe doi polițiști corpolenți cum aleargă în direcția opusă. Apoi își regăsesc busola, dar, în mijlocul străzii, unuia dintre ei îi cad cătușele. Aleargă cu greu câțiva metri și cătușele îi cad din nou. I le ridică de jos colegul. Comandantul îi găsește scuze.

Petrică Hahui, comandantul Poliției Locale Galați: ”Datorită unei defecțiuni la sistemul de închidere al port-cătușelor într-adevăr i-au căzut cătușele. Se mai întâmplă”.

În cele din urmă, scandalagiul a fost încătușat chiar de cei doi agenți de care a râs cu câteva minute înainte.

“Mi-a dat cu spray, nu văd nimic!”.

Potrivit polițiștilor locali, echipajul a fost chemat să intervină pentru că mai mulți bărbați băuți i-ar fi agresat pe doi tineri.

”Ești o zdreanță de om și nu știi să respecți cetățeanul”

Când agenții au sosit în fața barului din centrul orașului unde s-au petrecut aceste scene, unul dintre ei, poreclit “Belgianul”, a refuzat să se legitimeze. După ce au ajuns la fața locului jumătate din efectivele Poliției Locale din Galați, trei bărbați au fost reținuți.

– A sărit unul la mine la bătaie și eu am sărit la el. Asta a fost tot.
– Probleme cu poliția ați mai avut?
– Am avut, când eram mai mic
”.

Ești o zdreanță de om și nu știi să respecți cetățeanul orașului”.

Petrică Hahui, comandantul Poliției Locale Galați: “Inițial pare o lipsă de exigență a polițiștilor locali. În schimb ei au procedat corect, pentru că așa cum spuneam, în situația dată, grupul era mare, erau deosebit de agresivi, recidiviști, poate prin acea atitudine parțial pasivă au prevenit un ultraj direct asupra lor”.

Polițiștii locali au dat amenzi în valoare totală de 8.000 de lei. Cea mai mare îl vizează pe un individ implicat în scandal, care ar fi trebuit să fie în carantină pentru Covid-19. Din cauza comportamentului agresiv, două persoane au fost internate la Psihiatrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.