Procurorii DIICOT fac, miercuri dimineață, 150 de percheziții în județele din vestul și sudul țării. Sunt vizați membrii mai multor grupări de contrabandă cu țigări, foarte bine organizați, similar unui sindicat infracțional.

Liderul grupării plătea taxe de protecție polițiștilor de frontieră din Mehedinți, potrivit surselor Digi24. În anchetă este vizat inclusiv șeful acestei structuri.

Acţiunea vizează destructurarea unor grupări infracţionale implicate în infracțiuni de contrabandă, care ar fi fost protejate de mai mulţi poliţişti. În schimbul protecției oferite, aceștia ar fi primit periodic sume de bani.

Astfel, printre cei care ar fi asigurat protecție sau chiar ajutor membrilor rețelelor de contrabandiști sunt subalterni ai șefului Poliției de Frontieră Mehedinți, care nu luau măsuri atunci când transporturile cu țigări treceau din Serbia în România, ba chiar ajutau ca acestea să treacă frontiera fără probleme.

Pentru aceste transporturi, piața de desfacere cuprindea județe din vest, din sud și din sud-vestul țării. Prejudiciile aduse prin aceste fapte au fost de câteva sute de mii de euro, potrivit estimărilor din utimele luni, de când grupările au început să fie monitorizate.

Nu doar polițiști de frontieră ajutau aceste grupări, ci și polițiști rutieri sau de la combaterea criminalității organizate.

Cele 150 de percheziții au loc la domiciliile celor suspectați de comiterea acestor fapte.

Peste 80 de persoane urmează să fie aduse la audieri. Deci asta înseamnă că ancheta se va întinde pe zeci de ani, până uită toată lumea, apoi își vede fiecare de treaba lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.