Poliţia Locală din Iaşi a stârnit un val de reacţii negative pe Facebook, după cea mai recentă ”captură” postată pe pagina instituției.

Instituția anunță că în urma unei razii, polițiștii au confiscat suma de 463 de lei de la o persoană cu dizabilităţi care cerşea pe străzile orașului.

″În data de 19 iunie 2021, în jurul orei 13.55, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţii au depistat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt o persoană (într-un căruţ) care apela la mila publicului. În urma controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia s-a găsit suma de 463 lei, sumă acumulată în aproximativ 3 ore şi reprezintă mai mult de jumătate din pensia minimă din ţara noastră. Persoana în cauză beneficiază de ajutor bănesc din partea statului, de însoţitor plătit, transport gratuit urban şi interurban, dar şi de scutirea de la plata taxelor şi impozitelor. Menţionăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliţia Locală Iaşi roagă cetăţenii municipiului, dar şi turiştii să nu mai încurajeze fenomenul cerşetoriei”, se arată în postare.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară, fiind postate câteva mesaje de susținere, dar și numeroase critici la adresa intervenției oamenilor legii.

Poliția Locală Iași nu este la primul episod rușinos

Imaginile surprinse la repetiţiile pentru parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României la Iaşi au stârnit amuzamentul internauților. Poliţiştii locali din primul rând al batalionului sunt surprinşi într-o lipsă totală de sincronizare pe muzica militară.

Videoclipul de jos explică mai multe decât orice vorbe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.