Fostul șef al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu poate să își vadă liniștit de concediu vara aceasta, deși și până acum a fost în vacanțe, inclusiv în străinătate, după ce procesul penal în care a fost inculpat împreună cu soția sa s-a încheiat în favoarea sa.

Potrivit Gorjeanul.ro, Tribunalul Gorj a constatat că nu are probe în baza cărora să poată să pronunțe o condamnare împotriva vreunuia dintre cei inculpați, pe lângă soții Capotă fiind trimisă în judecată și o a treia persoană.

Acuzațiile formulate de procurori erau de evaziune fiscală, după ce firma fostului manager al spitalului nu ar fi achitat toate taxele către stat, eludând prevederile legale. Capotă a fost în trecut și șef al Gărzii Financiare Gorj și era greu de crezut că nu cunoaște care sunt prevederile legale pentru a nu fi acuzat de evaziune fiscală.

Sentința pronunțată ieri de instanță vine să clarifice lucrurile, mai ales că fostul director a susținut mereu că este nevinovat și că nu sunt motive pentru a se îngrijora cu privire la finalitatea procesului.

„Încetează procesul penal împotriva inculpatei Capotă Elena, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege.

(…)Încetează procesul penal împotriva inculpatului Capotă Gigel Gheorghe, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege.

(…)Încetează procesul penal împotriva inculpatei Lazăr Loredana Liliana, ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege. Constată ca fiind recuperat integral prejudiciul cauzat părți civile Statul Român reprezentat prin Agenția Națională de Administrare Fiscală şi Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj.(…)

Obligă inculpații la plata sumei de câte 850 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, sumă ce include şi cheltuielile judiciare avansate în cursul urmăririi penale (1.848,7 lei). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a decis Tribunalul Gorj.

Sentința nu este definitivă, dar prin ea magistrații au ridicat sechestrul pe care îl puseseră pe unele din bunurile familiei Capotă în vederea recuperării prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.