Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, are o reactie taioasa dupa ce PNL Sector 2 a anuntat ca alesii sai nu vor vota reorganizarea propusa de primar. Reorganizarea presupune o reducere a posturilor din primarie cu 15-20%.

„Increderea se castiga greu si se pierde usor. PNL a iesit la miez de noapte cu un comunicat de presa care critica si anunta ca nu va vota proiectul de reorganizare asupra caruia agreasem.

Se impotrivesc unei reorganizari de care stiau de luni bune, la care au contribuit si pe care isi dadusera acceptul inca din luna mai. Nu mai tarziu de acum o saptamana, in sedinta de coalitie, PNL dadea asigurari ca voteaza proiectul de reorganizare.

E regretabil ca degringolada din bucataria interna PNL se revarsa acum peste activitatea administratiei locale.

E regretabil ca PNL a decis sa comunice cu partenerii din coalitie prin intermediul presei. Pe un proiect care, repet, este discutat si agreat din luna mai si reconfirmat saptamana trecuta.

La aceasta reorganizare nu voi renunta. Structura anchilozata a Primariei Sectorului 2 are nevoie de o revigorare. Nu se poate sa pastrezi aceleasi fluxuri de lucru si sa te astepti la rezultate diferite. Asta e definitia nebuniei. O nebunie pe care PNL o valideaza acum pentru jocurile lor politice.

Cand partenerii nu au doua vorbe laolalta si isi schimba din mers pozitia pe teme importante, increderea sufera. Aveam asteptari mai mari de la PNL, sper sa-si revina repede”, a anuntat Mihaiu, miercuri dimineata.

Comunicatul PNL Sector 2:

Consilierii locali PNL Sector 2 nu vor vota noua organigrama propusa de Primarul sectorului 2, domnul Radu Mihaiu

– suprapuneri de atributii;
– control direct prin cabinetul Primarului asupra capitalului si patrimoniului institutiilor subordonate;
– lacune de repartizare organizationala;
– confuzie creata prin denumirile noilor entitati interne.

Astazi, in sedinta Biroului Politic al PNL sector 2, conform statutului partidului, consilierii locali liberali au cerut mandat politic pentru votarea proiectelor de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local, care va avea loc joi, 22 iulie, ora 16.00.

Principalul punct de discutie a fost propunerea privind noua Organigrama, Statul de functii, Regulamentul de organizare si functionare ale aparatului de specialitate al Primarului sectorului 2.

Consilierii locali PNL Sector 2 au prezentat o analiza detaliata a noii organigrame. Biroul Politic al PNL sector 2 a luat decizia, cu vot unanim, ca la sedinta de joi, consilierii locali sa nu voteze aceasta organigrama.

Analiza noii organigrame a relevat urmatoarele:

– se creeaza premisele unei supra-structuri de monitorizare si control;
– devine imposibil ca in noua organigrama prezentata sa fie facuta o evaluare corecta a performantelor si, implicit, sa fie luate masuri in consecinta;
– tinand cont ca la nivelul aparatului de specialitate al Primarului sectorului 2 se observa lipsa de performanta, de eficienta si de calitate a personalului, aspecte relevate si de recentul audit comandat de Primarul sectorului 2, propunerile noii organigrame sunt insuficient fundamentate si pot genera efecte contrare: centralizare, nu descentralizare, control si nu responsabilizare, politizare si nu profesionalizare.

PNL Sector 2 militeaza pentru un management bazat pe indicatori de performanta, usor de monitorizat intr-un sistem descentralizat, asa cum sunt centrele de profit din economia reala.

Sursa știre : Aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.