Seful Politiei Prahova, demis si pus sub urmarire penala de DNA pentru ca a luat mita un ceas de lux, a fost trimis de superiorii sai sa ocupe o functie in cadrul Scolii de Politie de la Campina, anunta presa locala.

Potrivit surselor Ziarului Incomod, Iorga a fost detasat sa lucreze intr-un post din zona administrativa si nu va avea dreptul sa lucreze in operativ. Astfel, incepand de luni 12 iulie, comisarul sef Marian Iorga va lucra la Scoala de Politie de la Campina.

Iorga are obligatia sa se prezinte periodic la sediul Politiei Campina, la organul de politie desemnat cu supravegherea sa.

Inspectorul-sef al IPJ Prahova, Marian Iorga, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita in perioada in care s-a aflat la conducea IPJ Calarasi, a informat, vineri, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere coruptiei au pus in miscare actiunea penala si masura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu ziua de joi, fata de Marian Iorga, la data faptelor inspector-sef al Inspectoratului Judetean de Politie Calarasi, in momentul de fata imputernicit la sefia IPJ Prahova, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in functia de inspector-sef al IPJ Calarasi, la data de 29 aprilie 2017, Marian Iorga ar fi primit un ceas de lux, in valoare de 4.350 lei, de la o persoana (suspect in cauza), in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in atributiile sale de serviciu – solutionarea favorabila a unei sesizari.

DNA arata ca intre obligatiile impuse prin controlul judiciar fata de Iorga se afla interdictia de a parasi tara si interdictia de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu persoane mentionate in ordonanta.

Anchetatorii precizeaza ca, in aceeasi cauza, se efectueaza acte de urmarire penala fata de inca o persoana fizica, pentru infractiunea de dare de mita.

Potrivit legii, dupa punerea sub inculpare, Marian Iorga nu mai poate ocupa functia de sef al IPJ Prahova, fiind pus la dispozitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.