Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a afirmat sambata seara ca intrarea mai multor credinciosi in Biserica Sfantului Mormant a fost posibila si datorita faptului ca in Israel, ca urmare a vaccinarii unui procent foarte mare din populatie, au fost relaxate masurile.

„Anul acesta, 2.500 de persoane au fost lasate sa intre in Basilica Sfantului Mormant, in Biserica Mare. Si s-a vazut bucuria credinciosilor prezenti, printre care si parintele arhimandrit Teofil Anasatosoaie, ca reprezentant al Patriarhiei Romane. (…) Deci, aceasta binecuvantare este o incurajare pentru noi.

Si a fost posibil acest eveniment anul acesta mai usor si anume intrarea si multor credinciosi pelerini in Biserica Sfantului Mormant si datorita faptului ca in Israel, ca urmare a vaccinarii unui procent foarte mare din populatie, s-au relaxat masurile sau restrictiile impuse anul trecut”, a spus Patriarhul la ceremonia de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de la Catedrala Patriarhala.

Patriarhul a apreciat ca acesta „este un pas spre o posibila redeschidere a pelerinajelor”.

„Incepand cu 23 mai, speram si noi sa putem trimite din nou grupuri de pelerini, desigur, de preferinta pelerinii vaccinati, care sa reia vizitele, pelerinajele in Locurile Sfinte. Ne rugam Preasfintei Treimi ca sa ne invredniceasca sa ne bucuram din nou de pelerinajele in Locurile Sfinte din Tara Sfanta, dar si aici la noi acasa sa fim mai aproape unii de altii si sa putem sa multumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vietii si pentru darul sanatatii, pentru ca aceasta pandemie, aceasta molima universala ne-a aratat cat de mult depindem noi de darul vietii si al sanatatii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie sa le protejam si sa le cultivam”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul cât și preoții din România vor face indemn către credincioși să se vaccineze, în urma înțelegerii cu Guvernul Câțu prin care s-a obținut derogarea din noaptea învierii, astfel până la orele 05:00 dimineața restricțiile au fost anulate. 

O procesiune de primire a Sfintei Lumini pe Colina Bucuriei de catre Patriarhul Daniel a avut loc sambata la Catedrala Patriarhala.

Sfanta Lumina de la Mormantul Sfant din Ierusalim, adusa de parintele arhimandrit Teofil Anasatosoaie, superiorul Asezamintelor Patriarhiei Romane la Locurile Sfinte, a ajuns sambata la Bucuresti.

Foto: Basilica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.