Prima de Paște este momentul în care ne putem împăca, fiecare, cu cei cu care suntem certați.

„Dumnezeu ne-a iertat gratis și noi să dăm iertarea noastră tot gratis, gândindu-ne că și noi, dând iertare, vom primi, la rândul nostru, iertare. Hristos a Înviat!”, este mesajul emoționant al părintelui Vasile Ioana.

Sărbătorim cu toții o mare victorie, o victorie uriașă, victoria lui Iisus asupra morții. Moartea era cea care era capătul drumului și pentru dragostea Lui cea mare, El a venit pe pământ, a murit pentru noi, a luat în El păcatele noastre și le-a topit în iubirea Lui și astfel, a biruit moartea, Iisus Hristos a învins moartea prins jertfa Lui. De altfel, «cu moartea pe moarte călcând» înseamnă că el a murit ca să omoare moartea.

L-a birut pe demonul care îi păcălise pe Adam și Eva și această biruință ne-a dat-o nouă, oamenilor. Pe la ora prânzului, în ziua de Paște, Iisus trece prin ușile încuiate și se întâlnește cu apostolii care stăteau, de frică, ascunși. Atunci, Domnul le-a spus: «Pace vouă».

El a trecut prin ușile încuiatele cu trupul și le-a spus: «Luaţi Duh Sfânt, Cărora voi veţi ierta păcatele, iertate să fie»”, mărturisește părintele Vasile Ioana, de la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, în prima de Paște.

”Ziua de astăzi este un privilegiu extraordinar de împăcare”

Mântuitorul a adus în lume, prin Învierea Sa, darul iertării păcatelor, iar datorită acestui lucru, creștinii pot înfrunta moartea mult mai ușor.

Citește tot interviul aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.