BUCUREȘTI Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunță că a descoperit că Parcul Verdi din Floreasca nu poate fi reamenajat, pentru că fosta administrație PSD a Capitalei condusă de Gabriela Firea a dat în exploatare pentru 25 de ani o parte din terenul parcului pentru construirea unui teren de sport, a unui bar și a unei terase.

Primarul Radu Mihaiu precizează, într-o postare pe Facebook, că terenul de 2750 mp a fost dat în exploatare firmei SC UCR GLOBAL SRL, la prețul de 3 lei/mp/lună.

„Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le știm. Acest document l-am obținut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!)”, subliniază Mihaiu.

El cere Primăriei Capitalei să denunțe această asociație în participație.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, în 2019,o amplă anchetăasupra modului în care s-a făcut retrocedarea celor 4,6 hectare de teren din Parcul Verdi, pentru care administrația condusă de Gabriela Firea a plătit 50 de milioane de euro.

SC UCR Global SRL este deținută de Leonard Ursache.

Postarea primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu:

“Tunul de la Parcul Verdi – cum dau băieţii deştepţi 3 lei/lună pentru metrul pătrat cumpărat de PMB cu 1080 de euro de la alţi băieţi deştepţi.

Cum suntem în plin proces de reamenajare parcuri, aveam în plan pregătirea unui proiect și pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism să vedem de la ce plecăm și SURPRIZĂ – e grevat de sarcini.

Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate și recuperate la sume amețitoare de la niște ”băieți deștepți”, tot nu e al orașului pe deplin.

50 de milioane de euro a plătit Firea din banii bucureștenilor pentru aceste terenuri, 50 de milioane de euro pentru 4,6 ha. Tot nu a fost suficient. Am vorbit cu viceprimarul Horia Tomescu şi am în mână un contract semnat în 2019 – la scurt timp după decizia Consiliului General de a plăti tunul de 50 de milioane de euro.

Un Contract de Asociere în Participație prin care Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) dă în exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafață totală de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport și a unei clădiri cu vestiare, lobby bar, recepție, terasă.

25 de ani de exploatare a unei părți considerabile din parc pentru un câștig al statului român de 7.197 lei/lună. Adică, 3 lei/mp/lună. Bucureștenii au plătit la suprapreț 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de șmecheri întoarce niște firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese că în 154 de ani recuperăm investiția.

Acest document ce scoate la lumină o nemernicie probabil este unul din multe pe care nu le știm. Acest document l-am obținut cu greu de la PMB fiindcă anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!).

Cer Primăriei Generale să denunțe această asociație în participație. Dacă nu ştie cum, îi pot oferi ajutor juridic.

Tunul din parcul Verdi este o sfidare fățișă și o bătaie de joc pentru toți bucureștenii. Spațiul verde e al oamenilor, nu al șmecherilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.