O mamă condamnată la 7 ani şi jumătate, după ce a înjunghiat mortal un vecin pedofil, şi-a dezvăluit pentru prima dată motivul din spatele crimei. Fiul ei fusese una dintre victimele bărbatului.

Sarah Sands a primit o pedeapsă de 7 ani şi jumătate pentru uciderea lui Michael Pleasted, în vârstă de 77 de ani. La procesul din 2015, s-a constatat că bărbatul avusese 24 de condamnări pentru infracţiuni sexuale pe parcursul a trei decenii, potrivit Observatornews.ro. 

„Am făcut ce ar face orice mamă pentru că i-a făcut asta fiului meu Bradley, băiețelul meu. Nu am crezut niciodată că voi fi capabilă. Nu mă mândresc cu asta, dar măcar știu că nu poate răni pe nimeni altcineva. Nu sunt o persoană rea, dar știu că am făcut un lucru rău.

Nu am negat asta niciodată și am fost pedepsită. Nu aș mai ucide niciodată. Nu mă văd ca pe un criminal. Dar nu regret ce am făcut. Eram o mamă disperată să-mi protejez copiii. Îmi amintesc că am luat un cuțit și m-am dus la Mick. Am vrut să-l conving să pledeze vinovat, astfel încât Bradley să nu trebuiască să depună mărturie. Mick a deschis ușa și a zâmbit. Era obraznic și arogant. Nu m-a ascultat. Era rece.

Un bărbat diferit de cel care fusese vecinul meu prietenos. L-am înjunghiat. Am pierdut controlul. Nu puteam lăsa pe altcineva să fie rănit, cineva trebuia să protejeze oamenii” a povesit mama a cinci copii, acum în vârstă de 38 de ani, recent ieşită din închisoare după ispăşirea pedepsei.

Sarah încercase să obțină ajutor după ce descoperise că vecinul ei era un agresor, dar ea susține că poliția, serviciile sociale și administratorii locuinţelor din zonă nu i-au dat crezare. Apartamentul în care stătea bătrânul de 77 de ani avea vedere spre un loc de joacă şi o şcoală din Canning Town, estul Londrei. Nimeni nu ştia însă despre trecutul murdar al acestuia pentru că îşi schimbase numele, iar infracţiunile anterioare erau antedatate în registrul infractorilor sexuali.

Potrivit The Sun, recent s-a descoperit că sute de infractori sexuali şi-au schimbat numele din acte, fără ca autorităţile să fie anunţate. În cele mai grave dintre cazuri, bărbaţii cărora le-a fost interzis să mai lucreze în medii care includ copii / şcoli, grădiniţe etc) şi-au folosit noua identitate pentru a obţine locuri de muncă tocmai în astfel de locuri, unde ulterior au comis infracţiuni suplimentare.

„Habar nu aveam cine este cu adevărat. Cum aş fi putut? Mințise și își schimbase numele pentru a putea ataca copiii”.

Când Michael Pleasted i-a oferit lui Bradley, pe atunci 12 ani, un loc de muncă în magazinul unde lucra voluntar în 2014, Sarah s-a gândit că ar fi o modalitate bună pentru el de a câștiga bani de buzunar: „Mick se comporta model. Luam prânzul împreună și vorbeam. Nu aveam niciun motiv să nu am încredere în el. Am crezut că Bradley este în siguranță”.

Dar Bradley și-a pierdut destul de repede interesul pentru slujbă şi nu voia să mai meargă. Câteva săptămâni mai târziu şi Sarah avea să afle că bătrânul de 77 de ani fusese acuzat că molestase doi copii.

„Îi cunoşteam pe băieți. Nu m-am îndoit de niciun cuvânt pe care l-au spus. A fost ingrozitor. Aveau 12 ani, atât de tineri. Bradley a spus că nu i s-a întâmplat nimic, dar era nevoit să dea o declaraţie video poliției pentru că lucrase cu Mick” a povestit femeia.

Mama a cerut iniţial ajutor poliţiie, dar a fost sfătuită doar să se mute

Bărbatul a pledat nevinovat şi a fost eliberat atunci pe cauţiune. Bradley şi fraţii săi se temeau însă să mai locuiască în apropierea lui. Sarah a cerut ajutor poliţiei, dar autorităţile au sfătuit-o să se mute.

„Ne-am dus a apartamentul cu două paturi al mamei mele. Am crezut că va fi doar temporar. Am cerut Consiliului Newham să-l mute pe Mick. Au spus că nu pot face nimic. Ne putea adăposti, dar era departe de Londra. Am implorat serviciile sociale pentru sprijin. Nimeni nu a vrut să asculte”.

În noiembrie 2014, micuţ Bradley a clacat şi i-a recunoscut mamei că şi el a fost abuzat: „L-am găsit smulgându-şi părul din cap, tremurând şi plângând. A continuat să-mi spună: Ar fi trebuit să-ţi spun înainte, asta ar fi putut să-l oprească din a-i abuza pe acei băieţi mai mici. A fost abuzat la magazin şi în apartamentul lui. Am simţit că mi se face rău, aveam inima frântă”.

Bradley, acum în vârstă de 19 ani, a renunţat la anonimat pentru a vorbi despre calvarul prin care a trecut. „Îmi era prea jenă la început. Nu am vrut să intru în necazuri, dar aveam coșmaruri, credeam că Mick avea să vină după mine”.

Sarah a stat atunci cu fiul său toată noaptea, explicându-i cum fusese atins și agresat sexual: „Am sunat la poliție. Au spus că știau pentru că Bradley le spusese în timpul interogatoriului video. I-am implorat să-l aresteze pe Mick. S-a întors acasă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic şi, pentru că pledase nevinovat, victimele sale, inclusiv fiul meu, erau obligate să depună mărturie”.

A hotărât să îşi facă singură dreptate

În acea noapte, femeia a hotărât să acţioneze singură pentru a face dreptate copilului ei şi pentru a-l opri pe pedofil să mai comită şi alte infracţiuni.

„Am băut două sticle de vin, m-am întors în vechiul meu apartament și am îngenuncheat pe podea ținând o fotografie a copiilor, țipând. Nu mai reușisem să plâng înainte – Bradley era mereu în preajmă. Vina pe care am simțit-o pentru că nu l-am protejat m-a copleșit. Atunci am luat cuțitul și m-am dus la Mick” a povestit ea.

Sarah l-a înjunghiat pe Pleasted de opt ori cu cuțitul de bucătărie. Douăzeci de minute mai târziu, ea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere părăsindu-i casa. A mărturisit în lacrimi fapta, întrebând un ofiţer: „Cine lasă un pedofil aici?”

În septembrie 2015, Sarah a fost condamnată pentru omor din cauza pierderii controlului. În timpul procesului său la Old Bailey din Londra, au fost dezvăluite infracțiunile sexuale ale copilului Pleasted între 1971 și 1990. Își schimbase numele din Robin Moult, astfel încât autoritățile îi pierduseră urma.

„Nu am aflat până nu am ajuns în închisoare. Mă învinovățisem că i-am permis lui Bradley să petreacă timp cu el, când de-a lungul timpului autorităţile ştiau exact de ce era capabil şi au închis ochii”

Judecătorul a declarat situaţia mamei este „cu adevărat excepțională” și a luat în considerare poziția ei de părinte singur atunci când i-a redus pedeapsa de la șapte ani la 3 ani şi jumătate. În ianuarie 2016 însă, sentința a fost mai mult decât dublată după ce Curtea de Apel a decis că termenul inițial era indulgent în mod nejustificat. Sarah a petrecut în final aproape patru ani în închisoare. În tot acest timp, copiii au locuit cu bunica lor, dar au vizitat-o destul de des în închisoare.

„Să fiu departe de copii atât de mult timp a fost cel mai grav coșmar, dar ofițerii m-au tratat bine. Le-am spus exact de ce am făcut-o, ei știau adevărul, la fel și ceilalți deținuți. Mulți membri ai personalului erau mame, așa că puteau înțelege. Atâtea victime mi-au scris și au spus că am făcut ceea ce trebuie”

Sarah s-a reunit cu familia ei în august 2018 și a început o nouă viață în Essex. Acum scrie o carte numită ”Pierderea controlului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.