Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că prețul parcărilor trebuie să crească în București. Edilul a vorbit despre o strategie de parcare pentru oraș, în condițiile în care multe mașini sunt parcate acum pe trotuare sau pe prim bandă a străzilor.

„Orașul acesta este sufocat de mașini parcate și pe trotuar, și pe prima bandă. Și aici intrăm într-un cerc vicios, pentru că aceste mașini care sunt parcate pe prima bandă încetinesc transportul public și, din cauză că transportul public e încetinit, lumea folosește în continuare mașina”, a spus el la o dezbatere pe tema infrastructurii.

„Ca să ieșim din cercul ăsta vicios, în primul rând trebuie să avem o strategie de parcare – și aici, parte din strategia de parcare, care înseamnă și colaborare cu parcări private, și stimularea oamenilor de a parca în locuri care sunt mai departe de cel imediat apropiat locuinței – e o chestiune care trebuie spusă și trebuie asumată. Trebuie să creștem prețul parcării, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraș”, a spus el.

Nicușor Dan a făcut declarația în contextul unei discuții mai largi despre pistele pentru biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.