Filiala din Capitală a USR-PLUS continuă războiul cu primarul general Nicuşor Dan, după ce, nu demult, consilierii generali ai organizaţiei au reuşit să blocheze bugetul propus de edil în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Am putea spune că cei care l-au lăsat pe Nicușor Dan fără partidul înființat chiar de el, s-au reactivat. Iată care par să fie argumentele acestul conflict: 

„Negociem orice, dar nu negociem principii. Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creştem cheltuielile, dar pentru că ştim că nu avem loc de ele în buget, minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună.

Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună”, a transmis USR-PLUS Bucureşti.

Potrivit organizaţiei, aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureştiul a ajuns în faliment, astfel că trebuie să li se pună stop.

„Cele mai mari venituri pe care le-a avut vreodată în istoria sa Bucureştiul au fost de 4,46 miliarde de lei (vezi aici). O sumă foarte mare, mult peste cât au majoritatea ministerelor. Chiar dacă luăm în calcul inflaţia (care nu va fi chiar atât de mare) şi mergem pe presupuneri foarte optimiste, ajungem la sume de sub 5 miliarde de lei. Chiar şi rotunjind, tot nu putem depăşi suma de 5 miliarde de lei. 5 miliarde de lei ne permit şi să tăiem risipa mare din primărie.

Ne permit şi să tăiem corupţia din administraţie. Şi ne permit, mai ales, să ieşim din minciună. Suntem la început de mandat, acum mai mult decât oricând trebuie să fim oneşti cu noi înşine şi să construim pe curat. Nu putem trăi la nesfârşit pe datorie. Nu putem creşte cheltuielile la nesfârşit”, a precizat USR-PLUS Bucureşti.

Filiala a subliniat că primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luaţi de stat prin taxe şi impozite.

„Felul cum aşezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferenţa între noi şi cei care au guvernat dezastruos până acum?”, a punctat USR-PLUS Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.