Aglomerație și nervi, vineri noapte, în vama Nădlac II, din județul Arad. Sute de români care lucrează în străinătate au vrut să revină acasă de Sărbători. Mulți dintre ei au aflat abia în vamă că trebuie să stea în carantină. Tocmai de aceea, unii au făcut apoi cale întoarsă, potrivit Digi24.ro. 

Vama Nădlac II, județul Arad, trecut de ora 1.00 noaptea. Sute de români stau la rând, cu orele, iar distanța socială nici că mai contează. Sunt cei care și-au dorit să fie acasă, printre ai lor, de Sărbătorile Pascale.

-Stăm două ore, trei ore și îți dă să scrii date. Ce date tre să scrii, nu știu…

-Trei ore jumate, patru. Din Germania venim.

După ce au așteptat cu orele controlul documentelor, românii care s-au întors din țări cu risc epidemiologic ridicat au fost nevoiți să treacă și pe la corturile de triaj, unde așteptarea dura iar câteva zeci de minute. Mulți dintre cei care au venit din Germania, au aflat abia în vamă că țara în care trăiesc e pe lista galbenă. Altfel spus, odată intrați în țară, trebuie să intre automat și în carantină.

Avem 5 zile, cum stăm 14 în carantină?!
-Suntem nemulțumiți, venim din Germania fără să știm că ne pune în carantină. Avem doar zece zile de concediu și stăm paișpe zile în carantină. Cum se poate treaba asta, fără să fim anunțați? E o prostie! Și nici măcar informații, că te repezesc că nu ai citit Monitorul. Când să citim Monitorul, dacă am fost la lucru și am plecat de dimineață, când?!

-De sărbatori pentru o zi, două și plecăm înapoi. Dacă ne dă două săptămâni carantină aici, ce facem? Că ne dă afară de la muncă. Ne-au anunțat acuma că la ora 16.00 au primit un comunicat că cei care vin din Germania trebuie să intre în carantină.

Din cauza carantinei de care au aflat în vamă, unii dintre români au făcut cale întoarsă.

-Ne întoarcem înapoi pentru că ne-am luat două saptămâni și ce să facem, stăm în carantină?! Am venit cu soția care este gravidă, am venit să facem niște controale aici, în Romani. Nu putem.

Autoritățile îi sfătuiesc pe români să se informeze înainte de a porni la drum. Lista galbenă, cu țările cu risc epidemiologic ridicat, se actualizează regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.