Nepotismul sufocă Primăria Iaşi, unde poate fi văzută problema clasică a organizaţiilor în care toţi sunt rude, mai exact “Nu te poţi certa cu nimeni, că poate fi soţul cuiva aflat mai sus în ierarhie”. Mulţi soţi şi soţii veniţi în funcţii-cheie, odată cu ascensiunea primarului Mihai Chirica, creând o reţea impenetrabilă, în care nimeni nu dă socoteală pentru faptele sale, relatează publicaţia reporteris.ro.

Potrivit sursei citate, oameni aflaţi în posturi cheie sau în graţiile primarului Mihai Chirica au reuşit să îşi aducă neamurile în Palatul Roznovanu sau în direcţiile subordonate.

“E şi riscant să te cerţi. Că s-ar putea ca ăla cu care te pui rău să aibă o pilă mai sus în ierarhie decât a ta”, a declarat o sursă din Primăria Iaşi, care a cerut să rămână anonimă.

Un prim exemplu al reţelei de nepotism este dat chiar de Mihai Chirica. În august 2015, pe când era primar interimar, Chirica a adus-o la biroul său, ca asistentă (secretară) pe Ioana Marinela Gavriluţă (căsătorită Turtă). Anterior, între 2013 şi 2015, aceasta lucrase ca inspector la Direcţia de Asistenţă Comunitară, deci tot în ograda Primăriei.

Ulterior, ca secretară a primarului, Ioana Turtă s-a lipit şi de o sinecură: membră în Consiliul de Administraţie al Eco Piaţa, societate a Primăriei. Şi, ca tacâmul să fie complet, din iunie 2017, soţul său, Alexandru, a fost angajat la SC Servicii Publice, o altă companie a Primăriei.

Mai mult, unchiul Ioanei Turtă este Victor Gavriluţă, inspector la serviciul GIS Cadastru din Primărie. Şi încă un amănunt, Victor Gavriluţă are o soră, Doina, la Direcţia Economică şi Finanţe Publice Locale (DEFPL).

Un alt exemplu este Mihaela Tulică, vară de-a doua şi cumătră a primarului Chirica, a ajuns din poziţia de gardian la poartă în funcţia de şefă la Control Urbanism, unde s-au dat şpăgi cu nemiluita de către mafia imobiliară. Tulică este în funcţie şi în prezent.

O familie numeroasă este şi Puiu. Cel mai important membru al familiei este Teodora Puiu, care ocupă funcţia de şef Serviciu Financiar încă de pe timpul mandatului lui Constantin Simirad. Teodora Puiu, care în 2017 avea un salariu de aproape 75.000 de lei, este căsătorită cu Stelian, un salariat al Serviciilor Publice. Fiul celor doi, Adrian, lucrează curier la Direcţia de Asistenţă Comunitară. Soţia lui Adrian, Mihaela, a lucrat la DEFPL, deşi surse din Primărie au susţinut că aceasta se află în concediu de creştere a copilului.

În total, potrivit reporteris.ro, la Primăria Iaşi lucrează nu mai puţin 51 de familii.

Investigaţia integrală aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.