Primaria Arad isi va diminua organigrama cu 360 de posturi pana la toamna, estimand o economie anuala de 10 milioane de lei prin neplata unor salarii, in timp ce posturile de conducere vor fi reduse de la 75 la 59, a anuntat vineri primarul Calin Bibart (PNL).

Din cele 360 de posturi desfiintate, 123 sunt ocupate efectiv, acesti angajati urmand sa fie concediati. Restul posturilor desfiintate fie erau vacante, fie erau cu finantare de la Guvern, cum este cazul medicilor din cabinetele scolare.

Primarul Calin Bibart a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca noua organigrama a Primariei a fost definitivata si se va afla pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Local Municipal.

Angajatii care vor pleca din institutie vor fi stabiliti in urma unor teste, spun reprezentantii municipalitatii, care mai anunta ca doua directii, trei servicii, un birou si patru compartimente vor fi desfiintate.

Alte 17 structuri vor fi declasate, respectiv sapte servicii se vor transforma in birouri, sase in compartimente si patru birouri devin compartimente. Astfel, din cele 75 de functii de conducere cate sunt in actuala structura, mai raman 59.

Economia care se face la bugetul de salarii va fi de aproximativ 10 milioane de lei anual.

„In acest an, Consiliul Local Municipal a trebuit sa aprobe un imprumut de 100 de milioane de lei, adica 20 de milioane de euro, pentru a putea cofinanta investitii europene majore in Arad si doar din aceasta restructurare, care inseamna reduceri atat de posturi de conducere, cat si posturi de functionari de executie, o sa avem o economie de circa doua milioane de euro pe an, bani din care putem amenaja de exemplu parcul din (cartierul – n.r.) Vlaicu, despre care am vorbit, sau in cativa ani sa achitam imprumutul pe care l-am luat.

Ne dorim sa fie o Primarie mai eficienta, cu un personal cat mai calificat si cat mai deschis cetateanului care plateste. Suntem in proceduri de implementare a semnaturilor electronice si de digitalizare.

Probabil vom putea face o analiza cum putem sa devenim si mai eficienti, decat in momentul acestei restructurari”, a declarat Calin Bibart, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.