Naționala olimpică de fotbal a României a pierdut clar duelul cu Coreea de Sud, contând pentru etapa a doua din grupa B de la Jocurile Olimpice, scor 0-4.

Mirel Rădoi, sincer după România – Coreea de Sud 0-4: „Am suferit o umilință! Nu puteam câștiga la nesfârșit cu noroc”

Tricolorii au avut un meci de coșmar, iar la pauză erau conduși la un gol, după ce Marius Marin (27′) a trimis în propria poartă, iar Ion Gheorghe (45+1) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Coreea de Sud s-a distrat în partea secundă, când Lee Dong-Gyeong (59′) și dubla lui Lee Kang-In (84′, 90′) au dus scorul la 4-0 în favoarea asiaticilor.

Selecționerul Mirel Rădoi a admis că România a trecut printr-o umilință la Kashima, însă acum speră să îi recupereze cât mai rapid pe jucători din punct de vedere fizic. Cu o victorie în meciul cu Noua Zeelandă, miercuri, în ultimul meci din grupă, tricolorii sunt calificați în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice.

„Putem să spunem că norocul din prima partidă ne-a abandonat în seara asta. Era clar că nu puteam câștiga la nesfârșit din noroc. Meciul s-a rupt la cele două greșeli personale – autogolul și eliminarea. Ne-a fost predată o lecție de fotbal, de mentalitate. Am jucat două meciuri, n-avem altceva de făcut decât să câștigăm la ultimul joc.

Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din grupe și după aceea nu s-a calificat, sper să nu fie la fel și la noi. Important e că am ajuns până aici, tot meciul cu Noua Zeelandă ar fi fost decisiv. Am vrut să avem o finală, o avem. Cel mai important e să recuperăm băieții din punct de vedere fizic.

Din punct de vedere psihologic îi vom remonta pe jucători, dar fizic e marea noastră problemă. Trebuie să mergem pozitivi, chiar dacă rezultatul nu ne arată asta. Am suferit o lecție de fotbal, o umilință. Trebuie să ne revenim cât mai rapid din punct de vedere psihologic, dar fizic e cel mai greu și va trebui să facem o evaluare pentru a vedea cine poate juca în această finală”, a declarat Mirel Rădoi, la TVR, citat de Digi sport. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.