Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri seara, la Digi24 , că Guvernul are un plan de egalizare a vârstei de pensionare, astfel încât femeile să iasă la pensie la aceeaşi vârsta cu bărbaţii, respectiv la 65 de ani.

Turcan susţine că în afară de Polonia, doar în România vârsta de pensionare este diferită pentru bărbaţi şi femei.

„Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030. Se merge spre egalizarea vârstei de pensionare, dar în niciun caz nu depăşim vârsta de 65 de ani. Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, aşa prevede actuala legislaţie. Vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor va fi egală”, a precizat ministrul Muncii.

Oficialul a adăugat că românii vor avea o nouă lege a pensiilor până la sfârşitul anului viitor, iar din 2023, aceştia îşi vor putea accesa dosarul privat de pensie în format electronic, odată ce va fi finalizat procesul de digitalizare a sistemului.

1 COMENTARIU

  1. Pt varsta de pensionare.Oare aceasta doamna este fara minte?Sa-mi spuna dumneaei cum poate sa iasa la pensie la( 65 exemplu).o femeie care munceste de la 4 dimineata pana la ora 15, zi de zi,in stres ,caldura ,frig ?Sunt si mama si bunica,nu cred ca ar rezista nici macar 1 an ,nu ca noi soferii,care transportam oamenii,in siguranta,cu acest trafic infernal,care este zi de zi…ne rugam sa nu ploua,ca de altfel mai trebuie sa stam si cu umbrelele in cabina,te mai dai jos la vreun macaz care nu s-a comandat pt ca e defect,ca se mai rupe si vreun arc de la frana sau acceleratie,ca mai ramai si fara semnalizare,ca e stricat blocul de lumini si trebuie sa-l tii cu mana in timp ce intri sau iesi din statie si te rogi la participantii de trafic sa iesi si tu din statia cu alveola chiar daca avem prioritate,sa mai astepti vreo cateva min ca este cineva care stationeaza ca sa-si lase copilul la scoala,o masina de gunoi care trebuie sa descarce tomberoanele ,taxiuri etc.In 30 de ani la STB am capatat un diabet ,tensiune ,coloana fisurata,etc.Merg la munca nu cu drag cum faceam acum ceva vreme,merg de nevoie pt sanatate.!!!A!!! nici macar grupa de munca grea nu mai avem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.