Ministrul educației din Polonia a declarat, miercuri, că marșul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minoritățile sexuale și comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică” și a pus sub semnul întrebării normalitatea participanților, relatează Reuters.

Mii de oameni au ieșit, sâmbăta trecută, în stradă prin centrul Varșoviei pentru a cere încheierea discriminării față de minoritățile sexuale în mijlocul a ceea ce activiștii numesc o „atmosferă din ce în ce mai ostilă” față de comunitatea LGBT, totul în contextul în care politicienii și clerul romano-catolic atacă ceea ce ei numesc „ideologia LGBT”.

„Ați văzut fotografii de la așa-zisa Paradă a Egalității. Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Am văzut oameni îmbrăcați bizar, un bărbat îmbrăcat în femeie… Acești oameni sunt normali în opinia dumneavoastră?”, a spus Przemyslaw Czarnek la un post tv de știri deținut de statul polonez.

Ulterior, el a încercat să își domolească afirmațiile, susținând că a vrut să spună doar că „acel comportament este anormal, nu participanții în sine”.

Czarnek a respins și ideea conform căreia „o formă de limbaj incluziv” ar trebui folosită în școli – „În școlile poloneze, limba poloneză este obligatorie, nu orice limbă a incluzivității. În poloneză, satisfacerea dorinței sexuale într-un fel diferit de norma acceptată se numește perversiune și deviație”.

Opoziția din Polonia a condamnat afirmațiile ministrului – „Singura limbă pe care o cunoașteți este limba urii”, a spus Agnieszka Dzemianowicz-Bak, parlamentară din partea unui partid de stânga din legislativul polonez.

Numirea lui Czarnek, un lector conservator de la o universitate catolică, a atras critici, anul trecut, după declarații ale acestuia privind drepturile LGBT și istoria evreilor polonezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.