Capitala Rusiei trebuie mutată în Siberia, unde, de asemenea, urmează să fie construite cinci mari centre industriale și științifice, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Nu este prima oară când înaltul oficial vine cu această propunere.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a făcut aceste remarci în timpul unei întâlniri cu cercetătorii de la filiala din Siberia a Academiei ruse de Știință.

Este nevoie de „trei, sau mai bine cinci” centre cu o populație de 300-500 de mii locuitori sau chiar un milion pentru dezvoltarea Siberiei.

„Și nu doar să construim un oraș și să mutăm capitala aici, dar să-l construim cu o direcție foarte precisă către o ramură de activitate sau alta”, a mai spus Șoigu, potrivit World Today News.

Aceste idei, ca și regretul constant al lui Șoigu pentru lipsa de scop a proiectelor Rusiei, așa cum erau pe vremea Uniunii Sovietice, au fost exprimate de mai multe ori pe parcursul ultimilor zece ani.

Propunerea de a muta capitala Rusiei în Siberia a făcut-o cunoscută încă din 2012, în timpul unei emisiuni radio.

„Cred că e nevoie să mutăm capitala departe, în Siberia”, spunea el atunci. Iar gazda emisiunii a observat că Moscova s-ar goli și „ar umbla șobolanii pe străzi”.

Serghei Șoigu, al cărui nume a apărut în unele publicații drept un succesor acceptabil al lui Vladimir Putin și singurul ministru care a rămas în funcție pe durata mandatelor lui Putin, vede această soluție și ca parte a planului de a aborda problema suprapopulării Moscovei.

Putin nu arătat sprijin pentru această idee, dar în urmă cu două luni a permis câtorva agenții naționale și birouri ale unor mari companii de stat să se mute în afara Moscovei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.