Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a reacţionat după ultima investigaţie a jurnaliştilor Recorder care vizează tăierile de păduri din sudul României. Se anunţă controale la Garda Forestieră Bucureşti şi la Ocolul Silvic Muntenia.

„Am văzut ieri ultima investigaţie Recorder despre tăierile ilegale din sudul României. Este un material jurnalistic foarte bine documentat şi îi felicit pentru munca depusă. Au fost prezentate detalii şocante despre potenţiale nereguli extrem de grave, care trebuie verificate imediat.

Ministerul trebuie să facă urgent lumină în acest caz, atât la ocolul silvic vizat, cât şi la Garda Forestieră Bucureşti. Oricât de evidente ar fi faptele, voi aştepta finalizarea verificărilor Corpului de Control pentru a mă pronunţa pe fond. Însă îi asigur pe toţi cei implicaţi de două lucruri: voi face publice toate concluziile acestui control şi toţi vinovaţii vor răspunde în faţa legii”, a declarat Tanczos Barna.

În plus, ministrul Mediului susţine că va demara o analiză riguroasă asupra tuturor acestor metode de intervenţie în fondul forestier.

„În cazul în care analiza va demonstra că unele tehnici silvice sunt paravane pentru comiterea de ilegalităţi, nu voi ezita să modific legea pentru a le elimina”, a adăugat Tanczos Barna.

Reamintim că jurnaliştii de la Recorder au arătat că, în mare parte din jumătatea de sud a României, ultimele rămăşiţe ale pădurilor care ar trebui să asigure oxigenul oraşelor sunt decimate sistematic. Într-o investigaţie întinsă pe parcursul ultimelor şase luni, jurnaliştii au luat la pas pădurile din mai multe judeţe, au adunat dovezi şi i-au confruntat pe toţi cei implicaţi în acest fenomen.

Ancheta Recorder poate fi urmărită în clipul de mai jos 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.