Mihai Sora reactioneaza indignat dupa ce Editura Academiei Romane a publicat ultima carte scrisa de Dan Voiculescu. „Publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei reprezinta o insulta”, afirma Sora, citat de aktual24.ro

„Prima masura pe care as lua-o daca mi-ar sta in putere ar fi sa destitui persoana care se afla in spatele acestei abominatii: cine si-a dat acordul pentru publicare? Cine a semnat bunul de tipar? Din ce fonduri s-a facut imprimarea?”, intreaba Sora.

„Aflu ca Editura Academiei Romane il publica pe Dan Voiculescu, turnatorul cu ifose de intelectual ale carui fapte de coruptie (pentru care a fost condamnat penal) si poluari din spatiul mediatic, prin mercenarii angajati la trustul sau, sunt indeajuns de cunoscute oricarui om onest, cu mintea clara, pentru a nu putea fi nici minimizate, nici trecute cu vederea.

Cum a ajuns un asemenea personaj sa-si puna numele Academiei pe coperta? Prin ce complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri (caci, in mod probabil, au fost cumparate niste ‘indulgente’ acolo)?

Nu sunt adeptul generalizarilor isterice, al vinovatiei colective, al anatemei aruncate la intamplare, peste o intreaga institutie. Uscaturi exista pretutindeni si nu razi de pe fata pamantului o padure pentru cateva crengi care zac pe jos, putrede.

Academia Romana si Editura Academiei Romane sunt doua entitati distincte, cu aparat administrativ distinct. Chiar daca prima o include pe cea de-a doua din punct de vedere formal, ambele primind finantare de la stat, ele functioneaza cu directori, presedinti, secretari etc., deci personal decizional si executiv diferit, avand, de altfel, personalitate juridica diferita.

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, a fost eliberat condiţionat, au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti. Decizia este definitivă.

Până la 24 mai Voiculescu a executat mai mult de o treime din durata pedepsei. Dintre cele 1.408 zile cât a stat Voiculescu în închisoare, 387 se consideră executate în urma muncii prestate şi în urma redactării de lucrări ştiinţifice, mai exact 11 cărți în mai puțin de un an și jumătate. Atâtea cărți și în așa timp scurt nu au scris nici măcar marii filozofi, intrați în istorie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.