Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune gimnaste din istorie. Românca a fost prima gimnastă care a obţinut nota 10 la o ediție de Jocurile Olimpice. Se întâmpla în 1976, la Montreal.

Născută pe 12 noiembrie 1961, la Oneşti, Nadia Comăneci a început gimnastica la şase ani, sub îndrumarea lui Bela Karolyi.

Cinci medalii olimpice de aur are în palmares Nadia, la JO din 1976 şi 1980, la care se mai adaugă două titluri mondiale, nouă europene, plus alte numeroase medalii de argint şi bronz.

Pentru performanţele sale, Nadia Comăneci este recompensată lunar de statul român cu  13.149 de lei, adică 3.200 de dolari lunar, scrie Fanatik.

Nadia Comăneci a fost şi eroina Universiadei din 1981, găzduită de Bucureşti, la care a cucerit cinci medalii de aur. Pe 27 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înaintea Revoluţiei, Nadia Comăneci a fugit în SUA, acolo unde locuieşte şi în prezent, alături de soţul său, Bart Conner, cu care are şi un copil.

Nadia Comăneci a ţinut să marcheze împlinirea 45 de ani de la momentul în care a schimbat istoria gimnastici. Pe 18 iulie 1976, la Montreal, Nadia Comăneci reuşea să obţinută prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

 

La vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a rescris istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice din 1976, de la Montreal. Nadia a reuşit atunci să devină prima gimnastă din istorie care atinge perfecţiunea. La 45 de ani distanţă, Nadia Comăneci a ţinut să „marcheze” momentul în care a devenit „Zeiţa de la Montreal”.

Nadia Comăneci, prima notă de 10 din istoria gimnasticii

”Un gust de istorie, 45 de ani mai târziu și prima mea medalie olimpică. Echipamentul cu logoul de atunci a sosit din Canada pentru a marca și a sărbători primul 10 perfect la 18 iulie”, a postat Nadia Comăneci, pe Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.