O mașină de poliție parcată pe un spațiu verde din Sectorul 3 l-a făcut pe primarul Robert Negoiță să ceară explicații Ministerului Afacerilor Interne pe pagina sa de Facebook.

Răspunsul din partea Poliției Capitalei nu a întârziat să apară: echipajul era la un flagrant iar pentru a nu bloca traficul mașina a fost lăsată pe spațiul verde dintre două locuri de parcare.

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a postat, miercuri, pe Facebook, o fotografie în care este surprinsă o mașină aparținând Poliției Române care este parcată pe spațiul verde, în fața unui centru comercial.

„Ministerul Afacerilor Interne, România, pe bune?!?!“, este mesajul care însoțește fotografia în cauză.

Fotografia cu mașina parcată pe iarbă i-a revoltat pe bucureșteni, mulți cerând dovada că echipajul a fost amendat. Într-un comentariu, edilul a precizat că nu el este cel care a făcut poza, ci a primit-o de la un cetățean.

Polițiștii nu au vrut să blocheze traficul

După ce primarul a cerut explicații polițiștilor pe rețelele sociale, Poliția Capitalei a venit cu un răspuns în această direcție, precizând că polițiștii Secției 12 au parcat pe spațiul verde pentru a nu bloca traficul aglomerat la acea oră.

Ei erau în misiune după ce colegi de-ai lor au au prins în flagrant delict un bărbat de 31 de ani care sustrăgea mai multe portofele dintr-un vestiar aflat într-un centru comercial din Sectorul 3.

„Având în vedere faptul ca traficul auto era extrem de aglomerat la acea oră, în zona complexului comercial, una dintre autospeciale a fost lăsată pe spațiul verde dintre două locuri de parcare, pentru a nu bloca traficul pe banda 1 de deplasare”, se arată în răspunsul venit din partea Poliției Capitalei, potrivit Mediafax.

Ulterior, bărbatul de 31 de ani a fost condus la sediul subunității de poliție, pentru audieri, fiind și reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În februarie şi aprilie 2016, Secţia a II-a a DNA, sub mandatul Laurei Codruţa Kovesi, a deschis două dosare penale împotriva primarului Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

În primul dosar penal, cel din 26 februarie 2016, Robert Negoiţă, ca primar al Sectorului 3, era acuzat alături de arhitectul şef şi secretarul Primăriei Sector 3, de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ca printr-un miracol, amândouă dosare au fost clasate, mai târziu. Acum, edilul dă lecții de corectitudine, chiar și Poliției!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.