Candidatul Aliantei USR-PLUS pentru primaria sectorului 1 din Bucuresti, Clotilde Armand participa la o conferinta de presa in cadrul careia Alianta USR-PLUS isi prezinta candidatii la alegerile locale din Bucuresti, duminica, 28 iunie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

BUCUREȘTI – Consiliul Local al Sectorului 1 poate fi executat silit de către reprezentanţii Romprest Services SA, după ce Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, fără cale de atac, să admită acţiunea companiei de salubritate îndreptată împotriva autorităţii locale.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta deciziei Judecătoriei Sectorului 1.

Hotărârea Secţiei I Civilă din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 vine după ce a avut loc un al doilea episod din „războiul gunoaielor” dintre Clotilde Armand – edilul sectorului 1 – şi compania Romprest. Decizia judecătorească nu o descurajează, însă, pe Clotilde Armand.

“Vom contesta cererea de încuviinţare a executării silite şi vom câştiga. De când sunt aici, am câştigat toate procesele. Somaţiile nu pot merge mai departe, nu are rost să facem ipoteze”, a spus Clotilde Armand.

Cum decizia Judecătoriei Sectorului 1 este fără cale de atac, Primăriei îi rămâne calea contestaţiei la executare. Codul de procedură civilă prevede însă că, dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătorești, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestație motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune în cursul judecății în primă instanță sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă.

Administraţia Sectorului 1, condusă de primarul Clotilde Armand, a fost iar în plin scandal şi conflict cu firma care ar fi trebuit să se ocupe de strângerea gunoaielor din Sectorul 1.

După o săptămână în care gunoaiele s-au strâns iarăşi pe străzile din Sectorul 1, Romprest a anunţat că situaţia a fost dezamorsată, iar colectarea a fost reluată.

O situaţie similară s-a întâmplat şi la finalul lunii noiembrie 2020, când timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat deşeurile din Sectorul 1, din cauză că Primăria avea la vremea respectivă facturi neplătite de 94 milioane lei.

Primarul Clotilde Armand a declarat atunci că facturile ar fi umflate şi din această cauză nu le plăteşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.