Cetățenii români care s-au stabilit în Germania de cel puțin 6 luni, dacă dețin deja permis românesc, trebuie să ceară, la scadența acestuia preschimbarea cu unul german.

Potrivit Ziarului Românesc.de, dacă reînnoirea se face în țară, permisul nu mai este valabil în Germania, iar persoana în cauză riscă să se aleagă cu amendă și dosar penal pentru conducere fără carnet.

În cazul în care sunteți deja rezident de 6 luni, dar nu aveți permis și vreți să îl obțineți, trebuie să solicitați permisul de conducere în Germania. Foarte mulți merg în România, după obținerea rezidenței în Germania, și își iau carnet. Acele permise NU sunt valabile în Germania.

În acest sens este relevant cazul unui român care pe 3 iulie 2019 a fost verificat pe autostrada A4 de poliția germană și i s-a deschis dosar penal, pentru că circula cu permisul de conducere obținut în România, deși avea peste un an de rezidență în Germania.

Așadar, dacă nu aveți încă un permis, intenționați să intrați în posesia unuia sau să-l reînnoiți pe cel vechi și aveți rezidența de peste 6 luni în Germania, și doriți să rămâneți aici, este inutil să mergeți în România pentru eliberarea acestui document întrucât nu este valabil în Germania.

IMPORTANT! Faptul că deseori polițiști germani trec cu vederea nerespectarea acestei reguli nu înseamnă că nu v-ați putea trezi într-o zi cu dosar penal și amendă, un lucru deosebit de neplăcut dacă aveți nevoie de permis la muncă.

Poza: Constantin Troncota 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.