Ministerul Apărării Naționale a anunțat, miercuri, că 22 de avioane din trei țări NATO ajung în România ”în această perioadă”, la Baza 86 Aeriană din Fetești și la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Conform sursei citate, acestea execută misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comanda NATO și desfășoară, în același timp, antrenamente alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române, ”contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”.

În același timp, misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmițând un mesaj puternic de solidaritate între aliații NATO.

Cine trimite avioane în România:

-► Italia: 8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români)

-► Germania: 6 aeronave Eurofighter Typhoon

-► SUA: 8 aeronave F-16 Fighting Falcon

Ministerul Apărării mai precizează faptul că toate activitățile se desfășoară în contextul în care Forța de Răspuns NATO a fost activată în premieră în data de 24 februarie.

”Desfășurăm elemente ale forței de răspuns a NATO, pe uscat, pe mare și în aer, pentru a ne întări și mai mult postura și a răspunde rapid la orice situație. Avem peste 100 de aeronave în alertă, care operează în peste 30 de locații diferite și peste 120 de nave, din Marea Nordului spre Mediterană” – a declarat Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, după Summitul NATO din 25 februarie.

Sursa: Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.