Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare.

Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.

Potrivit calculelor făcute de publicația moldoveană Agora.md, PAS va avea 61 de mandate în Parlament, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ar obține 33 de mandate, iar Partidul Șor ar avea 7 fotolii de deputat.

Prezența la vot a fost de 48,41%, pragul de validare de o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale fiind depășit, iar alegerile pot fi considerate valabile.

Pentru a accede în Parlament, partidele politice trebuie să întrunească 5% din voturile valabile ale alegătorilor, iar blocurile electorale – 7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.