Maia Sandu, politicianul roman care a obtinut victorii extraordinare in Republica Moldova impotriva unor forte uriase, a avut un respuns de o modestie extraordinara cand a fost intrebata daca se vede si premier al Romaniei.

Potrivit Aktual24.ro, Jurnalistul Vitalie Cojocari (Pro TV) a intrebat-o pe Maia Sandu daca se vede in viitor si premier al Romaniei.

„Maia Sandu, presedintele sau premierul Romaniei? Ce spune despre aceasta idee chiar ea? Ultima data am vazut-o pe Maia Sandu la Chisinau. S-a intamplat in cladirea Guvernului din Piata Marii Adunari Nationale. Era pe atunci premier. Cu ajutorul ambasadorilor reusise sa-l ”convinga” pe Plahotniuc sa cedeze puterea democratic.

Astazi este presedintele statului, iar PAS, partidul pe care l-a format si l-a condus, a obtinut un rezultat istoric pentru o formatiune politica. Pe vremuri, cand comunistii lui Voronin au preluat puterea, reuseau sa stranga 50 la suta din alegatorii prezenti la urne, fata de 53%, cat a luat duminica PAS.

Maia Sandu este necasatorita, nu are copii, deci nu se inscrie in acel tipar al ”politicianului familist”. Totusi, cetatenii moldoveni au votat-o in numar foarte mare. Mai mult decat atat, Maia Sandu se considera romanca si spune ca vorbeste romaneste. Totusi, cetatenii moldoveni de etnie rusa au votat-o in numar impresionant”, a relatat Cojocari.

„Ati acceptat sa fiti premierul Romaniei reunite cu Republica Moldova?”, a intrebat-o jurnalistul pe Maia Sandu.

„Nu cred ca sunt calificata, eu cunosc in Romania oameni politici deosebiti care ar face fata acestei functii. (…) Cred ca acolo rigorile sunt mai inalte, e o tara mai mare si aveti politicieni la Bucuresti care s-ar potrivi pentru aceasta functie”, a raspuns Maia Sandu.

Ea ar putea sa ocupe aceasta functie intrucat este romanca. „Sunt romanca si in pasaport si in suflet”, a subliniat Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.