Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului Task Force Cougar vor intra în această seară în România, pe la vama Nădlac, anunță Ministerul Apărării, citat de Digi24.ro. 

Evident, acestea vor fi filmate la ceas de noapte de către vreun „reporter de TikTok” care va alarma lumea cum că a început războiul. Asta le va da ocazia tuturor bombardierilor care și-au făcut faimă prin curajul lor, să doarmă pe sub paturi de frică. Nu că un război ar fi vreun motiv de sărbătoare dar parcă prea ne-am ales modele de carton, când vine vorba de vitejie..

ACTUALIZARE 22.15 . Primul convoi al trupelor americane a intrat în România. Este vorba despre mai multe camioane cu tehnică militară. Acestea vor rămâne peste noapte la Nădlac, urmând ca joi dimineața să pornească spre baza Mihail Kogălniceanu.

Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere, se arată în comunicat.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare, anunță MApN.

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activități în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.