Activistul de mediu Tiberiu Boşutar a fost ameninţat cu amenzi de către un operator 112 după ce a sunat pentru a semnala că a descoperit mai multe cioate furate într-o pădure din satul bihorean Stracoş, relatează Ziare.com.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când activistul a efectuat câteva verificări pe raza satului respectiv, după ce mai mulţi oameni l-au sesizat cu privire la sute de cioate nemarcate.

În momentul în care a sunat la 112, operatorul i-a făcut legătura activistului cu un poliţist, căruia suceveanul i-a explicat care este motivul apelului.

Poliţistul, care s-a recomandat drept “operatorul 31”, i-a transmis activistului să sesizeze cele descoperite pădurarului responsabil de pădurea în cauză, însă, văzând că suceveanul nu este mulţumit de soluţie l-a luat la rost, întrebându-l, printre altele, dacă arborii tăiaţi sunt ai lui.

A urmat al doilea apel, la care a răspuns tot operatorul 31:

“Domnule, cine răspunde de paza pădurii? Pădurarul este paznicul pădurii… du-te, depune reclamaţie sau spune-i verbal. (…) Dumneata nu eşti expert”, a declarat operatorul 31, după care a închis telefonul.

În timpul apelului cu numărul trei, în încercarea de a-i convinge pe poliţişti să se deplaseze la faţa locului, activistul a sesizat că este luat la bătaie în pădure.

“Ne-am luat la bătaie aici, ne-am luat la scandal, trebuie să ne omorâm între noi că nu vreţi voi să veniţi aici? Uite, se omoară oamenii…”, a susţinut Boşutar.

“Dacă mai abuzezi de linia de urgenţă, o să fiţi amendat”, a răspuns poliţistul, punând capăt discuţiei.

A urmat apelul cu numărul 4:

Poliţist: De la ce vă bateţi?

Tiberiu Boşutar: Păi, ne batem aşa de nebuni, că sunteţi voi ticăloşi!

Poliţist: Ticălos eşti tu, băi, nesimţitule! Vezi cum vorbeşti!

Tiberiu Buşutar: Măi ticălosule, măi nesimţitule, vino aici şi apără-mă! Măi jegosule, vino încoace şi dă-mi amendă, vino încoace! Avem nevoie de voi!

Poliţist: Vorbeşte respectuos şi vei fi respectat!

Tiberiu Buşutar: Bun, stimate domn poliţist, trimite! Am sunat pentru a cincea oară, am nevoie de serviciile dumneavoastră! Vă rog frumos, trimiteţi o maşină de poliţie aici!

Şi, în cele din urmă, a avut loc şi cel de-al cincilea apel la 112, când suceveanul a cerut operatorului să trimită un echipaj de poliţie la faţa locului, spunându-i că spiritele s-au încins.

Poliţist: Cu cine v-aţi luat la ceartă?

Tiberiu Boşutar: Singur, eu cu mine! Mă bat eu singur, îmi trag palme de necaz!

Poliţist: Eu vorbesc cu dumneavoastră, iar dumneavoastră văd că mă luaţi la mişto. Cum adică, singur vă luaţi la palme?

Tiberiu Boşutar: Am zeci de cioate tăiate ilegal, îi infracţiune şi trebuie să veniţi aici. Eu am venit, am găsit cioatele şi au sărit localnicii la noi.

În cele din urmă, în zonă, au venit poliţişti, criminalişti şi reprezentanţi ai ocolului silvic responsabili de pădurea în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.