Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat, luni, ca judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila sa fie suspendata din functie pana la finalizarea cercetarii disciplinare.

Cea mai aspra sanctiune pe care o poate primi judecatoarea este excluderea din magistratura.

Hotararea luata de judecatoarea Cristina Coarna, prin care a fost inlocuita masura arestarii preventive cu cea a controlului judiciar in cazul unui barbat acuzat ca a violat in repetate randuri o fetita de 13 ani, a facut inconjurul presei din Romania.

Coarna si-a motivat decizia prin argumente dubioase, printre care: „Faptele inculpatului nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punandu-le in pericol viata, existenta in vreun fel, neexistand iesiri in strada sau proteste in presa”.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, iar Bogdan Mateescu, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a fixat din oficiu termen pentru ca Sectia pentru Judecatori sa analizeze oportunitatea suspendarii judecatoarei. Cat timp va fi suspendata, Coarna nu va primi salariul.

DEBRAILA.ro a scris despre judecatoarea Cristina Coarna si acum un an de zile, cand, ignorand Codul de Procedura Penala, a scos din spatele gratiilor un talhar, trimitandu-l in arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.