Preşedintele Consilului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, a fixat din oficiu termen pentru ca Secţia de Judecători să analizeze oportunitatea suspendării judecătoarei din Brăila care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru un suspect de viol asupra unei minore sechestrate şi, în plus, a venit cu o motivare halucinantă pentru decizia luată.

“Vă aducem la cunoştinţă că în privinţa doamnei judecător Cristina Coarnă, judecător la Judecătoria Brăila, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a fixat din oficiu termen pentru ca Secţia de Judecători să analizeze oportunitatea suspendării doamnei judecător din funcţie pe durata desfăşurării procedurii disciplinare, în condiţiile art.52 din Legea nr.317/2004.“, a transmis Consiliul Superior al Magistraturii, ca răspuns la întrebarea adresată de redacţia Epoch Times preşedintelui CSM Bogdan Mateescu.

Reamintim că judecătoarea din Brăila şi-a motivat decizia înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni susţinând că, cităm, faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă.

Faţă de acest aspect, instanţa de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracţiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanităţii nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovaţi rămânând singura sancţiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piaţa publică, instanţa de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv.

Ulterior, Tribunalul Brăila a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv faţă de inculpat.

Având în vedere cinismul şi totala lipsă de empatie faţă de victimă, a “argumentelor” folosite de judecătoarea Cristina Coarnă în motivare, redacţia noastră l-a întrebat pe dl Mateescu ce măsuri a dispus faţă de aceasta.

Mai amintim că Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu după apariţia în presă a informaţiilor despre halucinanta motivare a judecătoarei Coarnă, a informat recent G4Media.

Iculpatul eliberat de judecătoare este Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani din judeţul Bacău. Acesta a fost acuzat că ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi, profitând de imposibilitatea fetei de a se apăra sau de a îşi exprima voinţa, ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Judecătoarea Coarnă a eliberat şi alţi infractori din arest, cu motivări la fel de incredibile. Potrivit debraila.ro, în decembrie 2019, judecătoarea Coarnă a plasat în arest la domiciliu şi un suspect de tâlhărie care a smuls lănţişoarele a două femei pe stradă. Judecătoarea a motivat că individul a săvârşit faptele „prin smulgerea lănţişoarelor fără exercitarea altor violenţe de nicio natură”, arată G4Media.

Motivarea judecătoarei Coarnă în cazul lui Dima a stârnit valuri de indignare în spaţiul public.

“Alo? Secţia de judecători din CSM, Inspecţia Judiciară şi Ministrul Justiţie se aude? Sper că v-aţi sesizat deja faţă de această doamnă judecător care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu pentru un suspect de viol asupra unei minore sechestrate, doamna judecător care îşi motivează hotărârea într-o manieră absolut halucinantă …sau sunteţi prea ocupaţi cu avize negative pe proiecte importante?

P.S. Nu ar strica şi un consult medical prealabil când vezi aşa halucinaţii în motivările unor judecători!”, scria, recent, pe Facebook, fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.