epa08311178 The Italian national flag hangs next to the Chinese flag from a balcony on Ponte delle Valli street in Rome, Italy, 21 March 2020. The number of deaths from the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS CoV-2 coronavirus in Italy has now surpassed the death toll for all of China, where the outbreak originated. According to the Civil Protection agency, the total number of confirmed infections has risen to more than 47,000, while over 4,000 people have lost their lives to the disease in the Mediterranean country. EPA/MASSIMO PERCOSSI

Având în vedere că virusul continuă să afecteze tot mai mult iar diferitele variante covid sunt din ce în ce mai răspândite în întreaga țară, Italia se îndreaptă spre noi restricții: foarte posibil ca acest lucru sa se intample deja mâine, cu datele noii monitorizări, majoritatea regiunilor vor fi într-o zonă portocalie sau roșie.

Prin urmare, mai mult de jumătate dintre cetatenii prezenti pe teritoriul italiei vor trebui să se confrunte din nou cu magazine închise, libera circulatie limitata în zona de resedinta sau chiar interzise, milioane de copii și elevi de cei din grădinițe si pamna la cei din liceu vor face învățământul la distanță.

„Mi se pare că întreaga Italie, cu excepția Sardiniei, se apropie cu pași lungi spre zona roșie”, spune fostul șef al protecției civile și actual consultant al Regiunei Lombardia Guido Bertolaso, exprimând în termeni clari care este îngrijorarea majorității presedintilor de regiune.

„Dacă această creștere, care a avut loc în 10-15 zile, nu găsește o scadere semnificativa imediata, riscăm să fim copleșiți” confirmă președintele regiunii Emilia Romagna in Video Conferința Presedintilor de Regiune, iar Stefano Bonaccini, potrivit căreia restricțiile prevăzute de „zona portocalie clasică” nu mai sunt suficiente.

Datele zilnice ale Ministerului Sănătății: aproape 21 de mii de infecții în 24 de ore, in Lombardia una din patru persoane testate reiese pozitiva la testul COVID, alte 347 de decese, o rată de pozitivitate care a ajuns la 5,8%, cu mai mult de jumătate de punct mai mult decât marți, crescând numarul internările atât la terapie intensivă, cât și în secțiile obișnuite.

Prin urmare, „squeeze” va veni cu monitorizarea de vineri, chiar dacă surse guvernamentale continuă să repete că un LockDown National nu este luat in considerare în acest moment și se va continua cu sistemul actual..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.