Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, sâmbătă, un mesaj românilor cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

Cu această ocazie, Administraţia Prezidenţială va ilumina Palatul Cotroceni, începând cu ora 21:00, în culorile Drapelului Naţional al ţării.

„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Naţional, prilej de a ne manifesta preţuirea faţă de unul dintre cele mai importante simboluri naţionale.

Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identităţii noastre şi semnifică unitatea naţiunii române, independenţa, suveranitatea şi indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru. Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertăţii şi neatârnării, Drapelul Naţional a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne.

Sub culorile sale, naţiunea noastră şi-a câştigat independenţa, a realizat Marea Unire, a depăşit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale şi a reuşit accederea în NATO şi în Uniunea Europeană”, a declarat Iohannis.

Potrivit şefului statului, celebrarea Zilei Drapelului Naţional constituie şi un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintaşii noştri l-au făcut sub faldurile sale şi în numele ţării, dar şi o bună ocazie de a insufla generaţiilor tinere importanţa apartenenţei la valorile şi simbolurile naţionale, la neam şi ţară.

„Acum, Drapelul României flutură alături de cele ale marilor naţiuni, cu care ţara noastră împărtăşeşte aceleaşi principii şi idealuri şi alături de care contribuie la stabilitatea şi securitatea Europei, dar şi a unor zone de conflict din lume.

Dragi români, Drapelul Naţional este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, şi ne face mândri că aparţinem naţiunii române. Să rămânem uniţi în jurul acestui simbol şi, sub culorile sale, să ducem mai departe aspiraţiile şi năzuinţele poporului român. La mulţi ani României şi tricolorului nostru!”, a punctat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.