George Simion nu exclude o alianță de guvernare AUR- UDMR, doar că ”linia roșie” în acest caz îl reprezintă autonomia Ținutului Secuiesc. Politicianul neagă că ar fi noul Vadim Tudor, dar se compară cu premierul maghiar Viktor Orban.

Liderul AUR George Simion a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei online Azonnali.hu, că poate vedea UDMR ca un partener într-o coaliţie – cu care ar negocia, aşa cum ar negocia cu toate partidele şi cum e normal într-o democraţie – dar că ”linia roşie” este reprezentată de autonomia Ţinutului Secuiesc, care nu poate constitui subiect de negociere, potrivit News.ro.

El a negat că ar fi, aşa cum s-a scris, noul Vadim Tudor sau că AUR ar fi noul Partid România Mare. Întrebat dacă este Viktor Orban ”wannabe”, George Simion a răspuns afirmativ, precizând însă că fără eticheta ”wannabe”.

Întrebat dacă își poate imagina UDMR ca un partener de coaliţie pentru AUR, George Simion a declarat: ”Da. Dar, aşa cum am spus, autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă linia roşie”.

″Înţelegem foarte bine despre ce este vorba: mai întâi steagul, apoi autonomia culturală şi apoi teritorială. Nu!”, a argumentat liderul AUR.

El a precizat că AUR ar negocia cu toate partidele, aşa cum este normal într-o democraţie.

”Nu suntem, aşa cum s-a scris despre noi, noul Partid România Mare, eu nu sunt noul Vadim Tudor””, a ţinut liderul AUR să sublinieze.

George Simion: Nu ungurii reprezintă o problemă, ci UDMR.

El afirmă în interviu că, din punctul său de vedere, nu ungurii reprezintă o problemă, ci UDMR, care în mare parte din perioada recentă a fost parte a sistemului politic corupt din România. Simion a afirmat că AUR a şi fost votat în Covasna şi Harghita, judeţe cu populaţie preponderent maghiară, şi că AUR are şi un parlamentar de origine maghiară.

George Simion a declarat că FIDESZ reprezintă un model prin modul în care luptă pentru drepturile maghiarilor şi că apreciază modul în care guvernul de la Budapesta susţine drepturile minorităţii maghiare din Voivodina, Transcarpatia şi crede ca si guvernul român ar trebui să facă acelaşi lucru pentru românii din Ungaria, Serbia şi Ucraina.

Întrebat dacă Viktor Orban este un model pentru el, George Simion răspunde: ”Da, în principal pentru că luptă pentru poporul său”.

El a reiterat că AUR nu are o problemă cu maghiarii, ci cu partidele vechi din sistemul românesc, inclusiv cu UDMR, care în mod obişnuit pune accent pe diferenţele etnice înaintea alegerilor.

Simion a subliniat că maghiarii din România trebuie să aibă propriile biserici, dreptul de a-şi folosi limba maternă, şcoli, dar autonomia nu poate constitui o temă de negociere.

Liderul AUR crede că orice politician care a guvernat înainte de 1989 a fost mai bun decât orice politician din ultimii 30 de ani. În opinia sa, politicienii Partidului Naţional Ţărănesc din perioada interbelică sunt cei de care poporul poate fi mândru.

La finalul interviului, George Simion a fost întrebat ”Dacă nu sunteţi noul Vadim, sunteţi politicianul român Viktor Orban wannabe?”

”Da. Eticheta ”wannabe” nu trebuie adăugată. Avem aceeaşi ideologie”, a fost replica liderului AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.