România se va împrumuta cu jumătate de miliard de euro de la Banca Mondială (BM), după întâlnirea de la New York, avută între premierul Viorica Dăncilă cu reprezentanții BM, la finalul căreia a fost semnat un Acord de împrumut care vizează creșterea accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Acordul de împrumut a fost semnat între Eugen Teodorovici din partea României și în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria. Imaginile difuzate de Guvernul României ni-l prezintă pe ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici, zâmbind în momentul semnării împrumutului de 500 de milioane de euro.

Loading...

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive”, precizează Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Programul ar viza, conform spuselor premierului, creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar.

„Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook. In plus, în cadrul vizitei de lucru din SUA, prim-ministrul Viorica Dăncilă, s-a întâlnit și cu primarul oraşului Jersey City, Steven Fulop.

Discuţiile au vizat, conform Agerpres, inclusiv posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între Bucureşti şi Jersey City.

„Anul trecut, a fost semnat un memorandum de înfrăţire între Jersey City şi Sectorul 1 Bucureşti, iar o zonă foarte importantă din oraşul american va purta numele de Piaţa România. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României”, se arată în comunicat. Linia aeriană București – Jersey City ar duce „la creșterea ofertei de rute disponibile pentru rezidenții americani, inclusiv din perspectiva legăturilor în interes de afaceri”.

Potrivit informării, în Jersey City trăieşte o comunitate de peste 35.000 de români. Potrivit Wikipedia, populația orașului este de peste 260 de mii de cetățeni. Imaginile, difuzate de Guvern, și vestea posibilei inaugurări a liniei aeriene București – Jersey City l-au enervat pe fostul premier PSD, Victor Ponta.

„Dacă vedeați un Prim Ministru dintr-o altă țară de pe alt continent (însoțit de jumătate din Guvern) în vizită la un Primar dintr-o localitate micuță de la noi și discutând cu acel primar despre o linie aeriană – ce ați fi crezut despre acea țară? Ori că este o țară bananieră? Ori că este condusă de niște bufoni!”, a spus fostul premier.

Foto: gov.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.