Ministrul USR PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, a atras atenţia, la postul B1 TV, că în coaliţia de guvernare nu există de fapt consens pe tema desfiinţării pensiilor speciale.

„Discuţia e începută. E o coaliţie la guvernare şi e o coaliţie care nu are consens pe subiectul pensiilor speciale. Am reuşit să desfiinţăm pensiile speciale ale parlamentarilor. A fost maximul ce se putea face… Sunt sub 3% din pensiile speciale, e infim, dar ca să elimini pensiile speciale ai nevoie de majoritate 50%+1. Nu există 50%+1 acum în Parlament care să vrea. Eu sper că da (va fi în viitor). Haideţi să fie presiune mare, că noi ne dorim asta!

Noi (USR PLUS) am avut primul proiect de desfiinţare a pensiilor speciale. Toate, nu doar unele. Că ăsta e argumentul că de ce doar la unii. Hai la toţi! (…) E o chestiune şi de justeţe, etică, morală, că toţi cotizăm la fel, dar unii primesc mai mult. Să fie presiune mare pe desfiinţare”, a declarat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei a subliniat că USR PLUS singur nu poate desfiinţa pensiile speciale.

„Noi, ca USR PLUS, ceea ce putem face e să începem această curăţenie, să oprim aceste sinecuri, unde se poate, prin Ordin de ministru. Ca să schimbi o lege sau să dai OUG e nevoie de coaliţie majoritară. Uitaţi-vă şi la votul pe pensiile parlamentarilor, cine cum a votat, să vedeţi cât de greu se găseşte consensul. (…) Parlamentul e un for de discuţii şi negociere. Trebuie cu cei 15% pe care-i avem să mobilizăm 51% din voturi”, a precizat Claudiu Năsui.

Întrebat cine anume din coaliţie se opune cel mai mult desfiinţării pensiilor speciale, ministrul a replicat: „Las voturile să arate lucrurile acestea. Au mai fost voturi în trecut.

Oricine se poate uita să vadă cum s-au poziţionat la vot. De exemplu, proiectul cu deconspirarea securiştilor din politică şi a rudelor lor de până la gradul III. Când l-am depus, toată lumea părea pentru, dar la votul la o comisie de aviz, singurul partid care a votat pentru a fost USR PLUS. Când vezi votul, vezi adevărata poziţionare a unui partid”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.