Uniunea Europeană (UE) se va distruge dacă va conecta probleme fără legătură între ele, a declarat, joi, Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului ungar, legat de fondul de relansare şi Legea protecţiei copilului, la conferinţa de presă a Guvernului, la Budapesta.

El a criticat faptul că UE leagă aspecte care, nici în opinia sa, nu au nicio legătură una cu cealaltă, cum ar fi Legea privind protecţia copilului şi fondul de relansare, a explicat Gergely Gulyás.

Acesta a mai afirmat că banii din fondul de redresare revin Ungariei, “aparţin maghiarilor”. Politicianul a mai semnalat că Ungaria este interesată să rămână membră UE, momentan există mai multe argumente ca Ungaria să rămână în cadrul Uniunii.

Poziţia Guvernului ungar în ce priveşte Legea privind protecţia copilului nu s-a schimbat, nici în pofida atacurilor împotriva Ungariei legate de această lege. Statul refuză să-şi modifice poziţia cu privire la faptul că educaţia sexuală este responsabilitatea părinţilor, a declarat ministrul. Acesta a adăugat că, pentru Bruxelles, când solicită Ungariei să asigure egalitate în educaţia sexuală, înseamnă, “în limbajul de Bruxelles”, “acces” activiştilor LGBTQ în şcoli şi în grădiniţe.

Oficialul ungar a mai vorbit despre pachetul de propuneri al Comisiei Europene, intitulat “Fit for 55”, care reglementează, printre altele, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit lui Gulyás, propunerea Comisiei în forma ei actuală, este inacceptabilă.

În acelaşi timp, Gergely Gulyás a considerat că este important ca lupta împotriva schimbărilor climatice şi reducerea emisiilor să fie tratate ca o problemă globală.

Ungaria este dispusă să susţină obiective mai ambiţioase decât cele din prezent, dar trebuie observat faptul că majoritatea statelor membre nu şi-au respectat nici angajamentele asumate până acum, a afirmat politicianul.

Comisia Europeană alege instrumente inacceptabile pentru Ungaria, pentru că până la urmă nu poluatorii vor plăti, ci vor fi taxaţi proprietarii de locuinţe şi de maşini, a mai declarat ministrul. În plus, rezultatele reducerii cheltuielilor de întreţinere vor fi spulberate de acest plan, a adăugat Gergely Gulyás.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.