Oradea este peste Barcelona sau Budapesta când vine vorba de frumuseţea clădirilor cu arhitectură de început de secol 20. A fost desemnată recent drept cea mai atractivă destinaţie Art Nouveau din Europa, iar acest titlu dă deja speranţe localnicilor că turismul va fi impulsionat şi mai mult.

Frumuseţe şi eleganţă, romantism şi individualism. Astfel poate fi caracterizat Art Nouveau, stilul reprezentativ pentru începutul secolului 20. Curentul şi-a lăsat amprenta peste sute de clădiri din Oradea, care a fost votată anul acesta ca fiind cea mai frumoasă destinaţie Art Nouveau din Europa. Un motiv în plus pentru ca Oradea să atragă turiştii.

Alina Toie, director executiv VISIT Oradea: ”Sperăm la cât mai multă promovare, sperăm la cât mai multă promovare şi în afara graniţelor ţării. Abia astept să vină 2023 ca să ştiu câţi turişti au venit în 2022”.

Anul trecut, numărul turiştilor a crescut cu 40 la sută, în Oradea, faţă de 2020. Bloggerii specializaţi în călătorii spun că cine vine în oraşul din vestul ţării, are ce vedea.

Claudia Bonchiș, blogger: ”Găseşti aceste clădiri superbe la tot pasul. Ai impresia că eşti într-un oraş de poveste cu clădiri din turtă dulce. Culorile sunt atât de instagramabile şi atrag atât turişti, cât şi bloggeri”

Fațadele clădirilor din Oradea îi fascinează pe turişti

Turist: ”Este foarte frumos, am văzut imagini și la TV și tocmai de aceea mi-am dorit să vin aici să văd. Iar adevărul este că e extraordinar”

În Oradea se află şi singurul muzeu muzeu Art Nouveau din Romania.

Potrivit Observatornews.ro, Oradea nu apare doar în clasamentele care iau în calcul clădirile Art Nouveau. Un site dedicat turismului din Europa a clasat oraşul pe locul 6 în topul destinațiilor care merită vizitate în 2022. Orașul a surclasat destinații precum Istanbul sau Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.