Potrivit Digi24.ro, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat, după discuția cu președintele SUA și cu alți lideri europeni, că Uniunea Europeană este pregătite să adopte „o gamă largă de sancțiuni sectoriale și individuale” împotriva Rusiei, în cazul unei agresiuni în Ucraina.

De asemenea, von der Leyen a anunțat un nou sprijin financiar pentru administrația de la Kiev.

„Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat luni seară la o discuție despre situația din Ucraina cu președintele american Joe Biden, președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi, președintele polonez Andrzej Duda, prim-ministrul Boris Johnson, președintele Consiliului European Charles Michel și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Întâlnirea a avut ca scop coordonarea răspunsului colectiv la comportamentul agresiv al Rusiei față de Ucraina. Liderii au avut un schimb de opinii cu privire la gravitatea situației. Ei și-au dorit ca diplomația să reușească, dar se pregătesc pentru orice scenariu.

Președinta Comisiei Europene a reafirmat sprijinul ferm al UE pentru Ucraina, care include și un nou pachet de sprijin de 1,2 miliarde de euro sub forma de asistență financiară de urgență și 120 milioane de euro subvenții suplimentare.

Comisia lucrează la o gamă largă de sancțiuni sectoriale și individuale în cazul unei noi agresiuni militare din partea Rusiei împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al executivul comunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.