Ministerul Transporturilor, condus de liderul PSD Sorin Grindeanu, vrea peste 70 de posturi în plus, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică.

Astfel, potrivit documentului citat de g4media, Ministerul Transporturilor va avea 587 de posturi şi 7 secretari de stat, în creştere semnificativă faţă de actuala schemă de personal care prevede 514 posturi şi 6 secretari de stat. De asemenea, va creşte de la 312 la 336 şi numărul angajaţilor la Aeroclubul României – instituţie în subordinea ministerului condus de Sorin Grindeanu.

Creşterea cu 12% a posturilor de la minister vine în contradicţie cu reformele asumate de guvern şi coaliţia PSD-PNL-UDMR, care au promis o administraţie mai suplă şi scăderea cheltuielilor cu salarizarea.

Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre nu explică de ce e nevoie de creşterea cu 73 de posturi în minister.

Singura justificare apărută în instrumentul de fundamentare e faptul că e nevoie de „completarea atribuţiilor Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în calitatea de organ de specialitate al administraţiei publice centrale şi îndeplinirea rolului de autoritate de stat în domeniul transporturilor şi al infrastructurii de transport” în legătură cu PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.