Potrivit BZI, Poliţia Locală Iași a sancţionat o bătrână pentru că stătea pe o bancă într-un parc pentru copii. Poliţiştii locali s-au mândrit, într-o postare publicată pe o reţea de socializare cu fapta. Aceştia au spus sec, într-un comunicat de presă faptul că bătrâna depăşise limita de vârstă pentru a putea sta pe banca respectivă.

În poza pusă pe reţeaua de socializare se poate observa cum un poliţist local o legitimează pe femeie. De altfel, aceştia spun că femeie a încălcat H.C.L. Iași. nr. 338/2006 care precizează limita de vârstă.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au depistat o persoană care nu respecta limita de vârstă…

Publicată de Poliția Locală Iași pe Luni, 22 martie 2021

Iată ce spune regulamentul spaţiilor de joacă pentru copii

Decizia de sancţionata a bătrânei este una corectă din punctul de vedere al unei Hotărâri ale Consiliului Local Iași care precizează că limita de vârstă pentru a putea sta în locul respectiv este de maxim de 14 ani. Totuşi, nimeni nu a luat în calcul că, poate, bătrânei îi era rău sau pur şi simplu voia să se odihnească. Iată ce spune Hotărârea de Consiliu Local pentru care bătrâna a fost sancţionata:

Art.1. – Se aprobă ,, Regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii de pe raza Municipiului Iaşi “ – anexa nr. 1, ce face parte integrantă din prezenţa hotărâre;

Art.2.- Se împuterniceşte Poliţia Comunitară pentru constatarea şi sancţionarea actelor de vandalism şi pentru respectarea ,, Regulamentului de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii” de către cetăţeni şi asociaţiile de proprietari.

 • – program de funcţionare 8.00 – 21.00
 • – limită de vârstă maxim 4÷14 ani
 • – însoţirea copiilor mai mici de 10 ani de către adulţi
 • – păstrarea curăţeniei
 • – interzis accesul cu câini şi biciclete
 • – interzis consumul de băuturi alcolice, actele de
 • vandalism
 • – interzis scuturatul covoarelor
 • – interzis mutarea mobilierului urban: bănci, coşuri
 • – interzis distrugerea echipamentelor, a împrejmuirii
 • – interzis staţionarea persoanelor în grupuri, pentru alt motiv decât cel de agrement

Ce spun poliţiştii locali

În postarea publicată pe o reţea de socializare, oamenii legii au explicat faptul că bătrâna a încălcat regulamentul şi a fost amendată:

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au depistat o persoană care nu respectă limita de vârstă prevăzută pentru accesul în parcul de joacă pentru copii.

În acest context, au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform • H.C.L. Iași. nr. 338/2006 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcționare a spațiilor de joacă pentru copii aflate pe domeniul public din Municipiul Iaşi.

3 COMENTARII

 1. Tocmai de aceea această așa zisă poliție locală trebuie desființată, nu sunt decât o adunătură de incompetenți angajați pe criterii de pile și corupție din gașca de interlopi și neamureală politică pe care de fapt îi și deservesc.

 2. Ce nenorociti mizerabili !!! Praful si pulberea sa se aleaga de ei de timpiti !

 3. Te amendeaza si daca mama ta a incercat sa se sinucida, de fapt tu ca fica te bati din rasputeri si toate caile sa ani grija de ea si so ti in viata. Chiar politia locala te pune sa declari in scris ca ruda ta a alunecat si a cazut in canal, ca sa ii faci eroi pe cei de la Smurd si politia care a intervenit. De ce tot familia sa plateasca o amendable pt fapta mamei care suferinta de tulburare depresiva. Poate ca tu nu ai bani sa ii platesti tratamentul, mancarea plus asigurarea medicala,etc. Doamne Isuse mai dale minte si intelepciune politistilor sa actioneze corect si sa fie si sensibili la nevoile oamenilor, pe care au jurat sa ii apere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.