Actorul Alexandru Arşinel, care a fost supus unui transplant de rinichi în anul 2013, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan, a făcut transplant în aceeaşi zi în care se înscrisese pe lista de aşteptare, în Registrul Naţional de Transplant, scrie Hotnews.ro.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Alexandru Arșinel are mai multe surse de venit, printre care: pensie, indemnizație de revoluționar, indemnizație de merit, indemnizație de handicap, și altele.

Potrivit sursei citate, Alexandru Arşinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Naţional de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeaşi zi a făcut transplant de rinichi, a declarat luni deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunţătorul medicului Mihai Lucan, pentru Hotnews.ro. Codul CUIANT înseamnă codului unic de înregistrare la Agenţia Naţională de Transplant.

„Agenţia Naţională de Transplant nu a avut niciun control asupra activităţii de transplant ani de zile. A fost o înregistrare care a apărut în spaţiul public, dată de către jurnalistul Andrei Ciurcanu de la Rise Project, în care se aude vocea fostului şef al Agenţiei de Transplant, Radu Deac, care vorbeşte cu cineva despre mafia profesorilor: cuvintele din gura şefului Agenţiei, care spune că transplantul este controlat – atenţie, din gura lui iese, nu din gura mea – spune că transplantul este controlat de mafia profesorilor.
DIICOT nu ştiu să fi arestat pe cineva, nu ştiu să fi făcut ceva concret. Se ştie foarte bine cine sunt aceşti profesori. Unul dintre ei s-a simţit jignit, m-a dat în judecată pentru că am spus că este parte din această mafie. Eu m-am dus pentru prima dată la DIICOT în 2009-2010, apoi am mai fost în 2013 cu cazul Arşinel”, a afirmat Emanuel Ungureanu, pentru sursa citată.
„În 2013, când conduceam Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, de care mă ocup şi acum, şi am făcut plângere penală împotriva Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj şi împotriva lui Mihai Lucan şi a Agenţiei de Transplant, nu ştiam că Arşinel nu a stat pe lista de aşteptare nici măcar o singură zi. El a primit codul CUIANT în aceeaşi zi. În mod flagrant s-a încălcat legea pentru ca un VIP, pentru ca o persoană care putea să aducă publicitate profesorului Lucan, să primească un rinichi peste rând”, a adăugatdeputatul USR.

Câți bani câștigă Alexandru Arșinel

Astfel, în cea mai recentă declarație de avere se vede că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei pensie de revoluţionar, 73.512 lei pensie, 74.772 lei indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii şi 10.800 de lei o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că o îngrijeşte pe soţia bolnavă, potrvit adevărul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.