Un elicopter Sikorsky UH-60M Black Hawk al armatei SUA a survolat, miercuri după-amiază, Vama Siret. Printre maşinile care mergeau spre şi dinspre Ucraina şi-au făcut apariţia patru militari americani, potrivit ştirisuceava.net.

Un elicopter al armatei SUA a survolat timp de câteva ore Vama Siret și zona frontierei cu Ucraina. Ulterior, dispozitivu de zbor a aterizat, iar patru militari şi-au făcut apariția printre mașini și le-au răspuns în engleză localnicilor care i-au salutat, scrie Monitorul de Suceava.

Autoritățile locale și județene au declarat că nu au fost anunțate cu privire la evenimente militare în zonă, iar prezența soldaților este surprinzătoare.

Elicopterul a părăsit zona în jurul orei 18:00, după alimentare, îndreptându-se spre sudul țării, către baza Kogălniceanu, potrivit flightradar.com.

Administraţia Biden a anunțat că va transfera aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

De asemenea, NATO a anunțat că „România este gata să găzduiască un grup de luptă”, urmând ca Alianța să ceară avizul autorităților militare din țările în care se vor instala trupe permanente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.