Din capul locului trebuie menționat (pentru cei care nu au văzut imaginile cu pricina, că nu a fost vorba despre vreo bătaie în urma căreia ministrul a rămas inconștient și are nevoie de îngrijiri medicale vreo 3 luni de zile, așa cum se înțelege dacă citești declarațiile acestuia sau a celorlalți care îl apără. Evident, asta nu vrea să spună că încurajăm astfel de comportament, doar prezentăm faptele așa cum s-au întâmplat. 

Ministrul Energiei va depune plângere penală împotriva lui George Simion după episodul din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR. ”Mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Virgil Popescu a anunțat luni seara că va depune plângere penală împotriva lui George Simion, după episodul din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR chiar la tribuna legislativului României.

”Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea”, a scris Popescu pe pagina sa Facebook.

”Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament.

Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv.

Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a precizat Virgil Popescu.

Cîțu: ”Este îngrozitor”. AUR, ”o grupare extremistă, xenofobă, antisemită”

Și președintele PNL, Florin Cîțu, a reacționat luni seara cu privire la acest incident. Cîțu a declarat că ”este îngrozitor” ce a făcut George Simion în Parlament și s-a referit la AUR ca fiind ”o grupare extremistă, xenofobă, antisemită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.