Aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca care au expirat vor trebui distruse, anunță președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. În total, România a primit aproape 4,5 milioane de doze, dintre care a administrat aproape un milion.

„În momentul de față avem 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Ele sunt, în momentul de față, cea mai mare parte a lor, la nivelul centrelor regionale de depozitare. O altă parte se regăsesc în direcțiile de sănătate publică.

Se finalizează în perioada următoare din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătății, procedura de distrugere a acestor doze, pentru că ele trebuie scoase din stoc și date pentru distrugere. Deci nu vor fi returnate către distribuitor”, spune șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

El afirmă că procedura de distrugere a acestor doze va fi făcută în baza unei hotărâri de guvern.

„Avem recepționate un total de 4.478.000 de doze. Au fost administrate 852.356 de doze și distribuite în total, plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donație, 3.300.000 de doze, din care sunt aceste 917.000 care au ieșit din perioada de valabilitate”, a conchis Gheorghiță, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.