Protecția Copilului din Germania i-a „confiscat” unei familii de români 7 copii. Iată care este povestea cazului care i-a distrus pur și simplu pe acești tineri părinți. 

Camelia si Petre Furdui sunt doi tineri români care s-au cunoscut in Spania, s-au căsătorit, iar ulterior s-au stabilit în Germania, el lucrând în domeniul instalațiilor și al amenajărilor interioare. Dumnezeu i-a binecuvântat în tot acest timp cu 7 copii frumoși, veseli și sănătoși. Au trăit fericiți, în spiritul principiilor creștine, cu respect și dragoste față de Dumnezeu și semeni, fiind o familie echilibrată, educată, manierată, lipsită de abuzuri sau excese.

S-a întâmplat din senin, fără o avertizare în prealabil, în 26 aprilie 2021. Membrii familiei sunt încă în stare de șoc.

Notă: evenimentele sunt prezentate sub forma unui interviu, în care sunt scrise doar răspunsurile! 

Iată ce povestesc părinții copiilor care au fost luați de Jugendamt:

Nu am crezut. Am spus „dar dați-ne o foaie să scrie cine a luat copiii, ora și motivul să avem și noi”. Am întrebat și dacă putem să vorbim cu copiii cei mari. Fata, Natalia, a întrebat dacă poate să rămână acasă. I-au spus că nu are această opțiune, iar ea a plâns.

M-a pus să-i fac bagajul lui bebe… ceilalți să și-l facă singuri. Am spus „să vină poliția că nu e adevărat” și au răspuns că în cazul acesta colaborarea cu ei va fi foarte dificilă și dacă lăsăm așa va fi bine pentru noi și copii. (între timp a ajuns și Petru de la serviciu)

Am întrebat: ce trebuie să facem, unde să mergem că știm că avem drept și noi ca părinți să spunem cum stau lucrurile? Ne-au răspuns ca nu trebuie să mergem la avocat sau la vreo instituție, doar să așteptăm că ei ne vor comunica ce este cu copii.

Am întrebat dacă primim în scris repede situația asta..? Au răspuns că da, că ei fac totul. Nu au întrebat pentru bebe ce lapte bea, ce biberon folosesc. Nu am fost anunțați de la școală, nimic, nicio informație despre ei.

Au spus că Lea merge la o familie maternală, iar ceilalți o sa fie în grupe de cate 2 în instituție pentru copii (separați în 4 locuri diferite).

 Familia Furdui Petru 42, Camelia Miclau 39 și Lea 1 an 

Pe 26 aprilie în jurul orei 11:20, au intrat 2 persoane în curte, au spus că e ceva grav cu băiatul nostru David (15), am întrebat dacă ne putem așeza în curte dar au dorit să intre în casă…

S-au prezentat cum că sunt de la protecția copilului și că sunt în legătură de mai mult timp cu David. David, Naomi (14), Estera (13), au fost deja luați de protecția copilului direct de la școală și au venit să îi ia și pe ceilalți: Natalia (12), Ruben (11), Albert (10) și Lea (1an).

David a spus la școală că noi am bătut-o pe Lea amândoi duminică și David își face grijă pentru Lea și pentru frățiorii lui. Pentru asta au decis să ia copiii că nu sunt în siguranța cu noi și că îi ducem des la biserică. Fetele au spus și ele cum că au primit ceva disciplină în trecut.

Nu am crezut. Am spus: dar dați-ne o foaie să scrie cine a luat copiii, ora și motivul să avem și noi ceva scris! Am întrebat și dacă putem să vorbim cu copiii, cei mari. Fata, Natalia, a întrebat dacă poate să rămână acasă. I-au spus că nu are această opțiune la care a izbucnit în plâns.

Mi-au mai spus că dacă spun că sunt bătută de soț pot rămâne copiii împreună cu mine, dar nu e cazul de așa ceva la noi.

Nu am putut să-l pup nici pe bebe nici pe ceilalți ca a venit o a 3-a persoană în casă, nu s-a prezentat, doar a băgat copiii (Albert și Ruben) în masina repede, iar pe bebe l-a pus soțul meu în altă mașină cu Natalia.

Am primit o carte de vizită și de 2 ori pe saptamana putem să sunăm la ei să întrebăm cum sunt copiii. Dar ne-au indicat că ar fi bine să nu sunăm ci să așteptăm până sună ei.

Ne-au spus că cel mai bine este să nu facem nimic, să fie bună comunicarea cu ei, că nu vor să vorbească cu nimeni, vecini, învățătorii de la școala copiilor.

Au întrebat unde sunt caloriferele că e frig în casă, am adus termometru și l-am arătat că erau peste 20 grade și că încălzirea este prin pardoseală.

Am întrebat de ce nu putem să fim ajutați de cineva un timp, sau de ce nu au propus asta dacă au știut că e tensiune între noi și David, având în vedere că îi mergea rău cu școala în pandemie.

Dacă consideră că tata e mai agresiv de ce nu poate el să meargă în altă parte și să nu fie luați copii.

Am mai spus că copiii au drept să spună și alege, dar nu suntem de acord să ni-l ia pe bebe. Au spus că or să scrie în dosar asta.

Ne-au întrebat dacă e casa noastră și le-am răspuns că da. Copiii au transmis să avem grijă de animale. Estera are 7 porumbei , Naomi 2 papagali și un iepuraș. Natalia 1 iepuraș și 2 păsărele. Băieți au un acvariu și în grădină un lac cu ceva pești.

Am spus că suntem mutați de puțin timp și sunt tristă ca noi am cerut vara trecută ajutor la primărie pentru că vecinii mereu stropeau pentru buruieni cu ceva erbicid și copii făceau alergie. Nu s-a luat nicio măsură. Doar vecinii au spus că nu mai fac dar au stropit iarăși.

Din nou am cerut ajutor la primărie insistând că sunt 7 copii și să fie siguri că vecinii nu mai stropesc… nu s-a luat nicio măsură.

Am spus că suntem întristați și îngrijorați că despart copiii fără motiv. Așa a decurs totul.

Petru și Camelia Furdui 27.aprilie.2021

(sursa dininimapentrutine.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.