George Simion, care are interdicție de a i intra în Republica Moldova, și-a încercat încă odată norocul, dar fără vreun succes, deocamdată.

Fost activist până nu demult, acesta a fost declarat ca fiind cetățean indezirabil, pe teritoriul țării vecine. Se pare că această interdicție nu a fost ridicată nici în calitatea de parlamentar, acesta fiind oprit în vama Leușeni, unde spune că va rămâne peste noapte.

Acuzat de multă lume cum că știa de această interdicție dar a dorit să facă totuși scandal, Simion insistă că va sta la graniță oricât va fi nevoie, pentru a atrage un semnal de alarmă.

Parlamentarul AUR a insistat și a făcut scandal la frontieră, dar vameșii moldoveni nu s-au lăsat înduplecați. L-au trimis să se adreseze instanței de judecată pentru a cere anularea interdicției care expiră de la sine în anul 2023. Simion nu are de gând însă să cdeze și spune că va rămâne în vamă chiar și până în 2023, dacă va fi nevoie.

”Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova”

Cum era de așteptat, George Simion a făcut mai multe live-uri pe Facebook, unde a vorbit despre problema cu care se confruntă. “Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român.

Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul. Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație”, a explicat George Simion.

Vameșul l-a ascultat pe George Simion, dar legea în interzice să-l primească în țară, așa că a încercat să-i explice care este, de fapt, situația. “Dumneavoastră, George Simion, nu vi se permite să intrați. Restul persoanelor cu mare drag”, a spus vameșul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.