Copresedintele AUR George Simion a cerut, vineri, PSD-ului sa sustina „suspendarea din functie a lui Klaus Iohannis printr-un referendum national”. Simion a anuntat si ca AUR va vota motiunea de cenzura.

„Mai ales dupa ultimele evenimente guvernul Citu trebuie sa plece cat mai repede! Vom cauta sustinerea si a altor parlamentari pentru ca doar voturile noastre si ale PSD nu sunt suficiente pentru o motiune de cenzura(jumatate plus unu din voturi). Nici jocurile de imagine de-a motiunea facute de PSD nu ajuta:

Miercuri in Parlament guvernarea putea fi oprita din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari dar PSD a votat pentru.

De asemenea revenim cu solicitarea catre PSD sa sustina suspendarea din functie a lui Klaus Iohannis printr-un referendum national”, a transmis Simion.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri ca textul motiunii de cenzura pe care urmeaza sa o depuna social-democratii in Parlament pe 14 iunie va fi trimis si celor de la AUR pentru a face „adaugiri”.

„Pe 14 iunie o sa depunem motiunea de cenzura. O sa incepem sa lucram la text, o sa trimitem textul si la parlamentarii neafiliati, este si grupul AUR in Parlament si o sa trimitem textul, poate au si dansii adaugiri la text, pentru ca au anuntat deja ca vor vota o eventuala motiune de cenzura depusa in Parlament”, a spus Ciolacu la TVR 1.

El a adaugat ca PSD va incerca sa „darame” Guvernul cu aceasta motiune de cenzura pe care urmeaza sa o depuna in Parlament.

„Incercam sa daramam Guvernul cu aceasta motiune de cenzura pe care o vom depune. E o diferenta de 34 de voturi intre Putere si Opozitie. Tot aud aceasta discutie – de ce nu a depus PSD motiune de cenzura pana acum. Ce voiati, domnule, sa depunem motiune de cenzura dupa doua saptamani de la alegeri? Mai erau niste plecati si prin PSD la un moment dat, dupa ce a iesit Iohannis cu 67% voiau sa facem referendum sa il suspendam.

Stai, ca de-abia au fost alegeri acum o saptamana si a iesit omul cu 67%, cum sa il suspendam? Cam asa s-a intamplat si acum. Dupa ce s-au terminat alegerile i-a strans domnul Iohannis sa aiba Guvernul sau pe pierzatori”, a afirmat Ciolacu.

Sursa știre : Aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.